6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Sözde soykırım iddialarına cavap

Bitlis'te 1. Dünya Harbinde Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı M. Törehan Serdar, Ermeni ve işbirlikçileri yüzünden Rusların 317 Türk askerini şehit ettiğini belirterek, "Türk askeri onların canını malını ve ırzlarını kururken, onlar ise hep arkadan vurmuşlardır" dedi.


1915 yılında o günleri yaşayan gazilerin hatıra defterlerinin tercüme edildiği ve notlardan Ermeniler'in Ruslarla işbirliği yaptığı açıkça ortada olduğunu ifade eden Serdar, Bitlis-Mutki karayolu Karçınbaşı mevkiinde, Kurtuluş Savaşı döneminde bir bölük askerin şehit edilmişti. Türk askerlere ait çıkan toplu mezarların bunun ispatı olduğunu anlatan Serdar, "O günlerde belirtilen mevkide milis asker olarak savaşan gazilerin not defterlerini tercüme ettik. Bitlisli gazilerin kendi el yazısı ile tuttukları hatıra defterlerini araştırdık. Osmanlıca olarak kaleme alınan bu belgeler, o günlere ışık tutarak Ermenilerin milletimize ve ordumuza her fırsatta arkadan vurduğunu ortaya koyuyor" dedi.


Türk askerinin din, mezhep, ırk, cins ayrımı yapmaksızın Bitlis'te bulunan bütün insanların malını, canını, namusu koruduğunu vurgulayan Serdar, "Buna rağmen Ermeniler her fırsatta askerimizi arkadan vurmuşlardır. Fakat askerlerimiz Ermenilerin can, mal ve ırzını düşmana karşı yinede kurumuştur. Ermeniler bugün çıkmış neyin hesabını yapıyorlar anlamak çok zor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 15:40:34
Güncelleme :18 Ekim 2007 Perşembe 15:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat zileli IP: 78.187.14.xxx Tarih : 2.11.2007 10:44:43

ağzına ve emeğine sağlık törehan hocam türkiyenin sizin gibi hocalara ihtiyacı var