7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Tarihi eserlere sponsor aranıyor

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, ilçedeki tarihi eserleri dünyaya tanıtmak için sponsor aradıklarını belirterek, "Tarihi eserlerin çevre düzenlemesini yapan kuruluş ve firmaların isimlerini eserlerle birlikte yaşatılacağız" dedi. 

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, altyapı probleminden dolayı İller Bankası'na borçu oldukları ve kıt imkanlarla yatırım yapmaya çalıştıklarını söyledi. Ahlat'ta çok önemli ölçüde tarihi eserlerin bulunduğuna dikkat çeken Gülmez, tarihi mekanların çevre düzenlemesi ve tanıtımı için yeterli kaynak ayıramadıklarını ve bundan dolayı sponsor aradıklarını ifade etti. 

Ahlat tarihi kadar, turizm açısından da çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Gülmez, "Ahlat'taki doğal ve kültürel değerlerin korunmasıyla birlikte tanıtımının da yapılaması gerekiyor. Belediyemiz zaman zaman CD, broşür ve kitapçıklar bastırarak tanıtımını yapmaya çalışıyor. Ancak bundan sonra da bu tür materyallerin bastırılarak tanıtımına devam etmesi gerekiyor. Ahlat'ın iyi bir tanıtıma ihtiyacı var. Tarihi eserlerimizin çevre düzenlenmesine ihtiyacı var. Ancak bunu belediyemiz tek başına karşılayacak güce sahip değil. Bu konu ile ilgili olarak ticaret ve sanayi odaları ve işadamlarına mektup göndererek, çevre düzenlemesi yapacaklarının isimlerini tarihi yapılarla yaşatılarak gelecek nesillere aktararak yaşatacağımızı söyledik. Bu tarihi mekanların ülke ve dünya turizmine kazandırılmasını için desteklerini bekliyoruz" diye konuştu. 

Ahlat'ın, Nemrut ve Süphan dağlarının arasında kalan ve Van Gölü'ne kıyısı bulunan dünyada benzerine ender rastlanan bir ilçe olduğunu da vurgulayan Gülmez, şöyle devam etti: 

"Ahlat, Türklerin Anadolu'ya geldikleri ilk kapıdır. Ahlat'ta 12'nci yüzyıldan günümüze kadar gelen dünyanın en büyük İslam Mezarlığı, onlarca kümbet, Osmanlı Kalesi, hanlar, hamamlar, 500'e yakın mağara evleri, Anadolu'nun İlk Budist Mabedi bulunmaktadır. Bu güzel ilçemize hizmet etmek alt ve üst yapılarını tamamlamak için belediye olarak madden çok yetersiz kalıyoruz. Güzel ilçemiz için yardım ve destek bekliyoruz."
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 13:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?