7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Tatvan'da yemek yarışması

Tatvan ilçesinde, bu yıl 39'ncusu gerçekleşen 'Tatvan Doğu Anadolu Fuarı' etkinlikleri çerçevesinde mahalli yemek yarışması düzenlendi.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından fuar alanında yapılan yarışma 11 yemek çeşidi ile gerçekleşti. Bitlis'in mahalli yemeklerinin yarıştığı programda, 6 jüri üyesi bütün yemelerden tek tek tadarak puanlama yaptı.

Yaklaşık 1 saat süren yarışmanın sonunda 96.6 puan alan Seval Akrulal 'Katıklı Dolma' yemeği ile birinciliği alırken, 95.2 puan ile Serpil Kündün 'Gozbet' isimli yemeği ile ikinci ve 91 puan ile Necla İşler 'Glorik' isimli yemeği ile üçüncü oldu. Bu etkinliklerin her yıl yapıldığını belirten Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, yöresel yemekleri gelecek nesillere tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Işıkgör, "Yemek kültürünün yaşatılması için her yıl geleneksel olarak yaptığımız yarışmalarda amacımız, yemek folklorunu yaşatmaktır. Katılım bu yıl az oldu ancak önemli olan yöresel yemeklerimizi gelecek nesillere taşımaktır" dedi.


Yarışma sonrasında Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ile jüri üyeleri tarafından birinciye 84 parça yemek takımı, ikinciye 72 parça yemek takımı ve üçüncüye 54 parça yemek takımı hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 15:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?