7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

TEKEL'in özelleştirilmesi

Tek Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Yenisöz ve tekel çalışanları, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş'ı makamında ziyaret ederek Tekel'in özelleştirilmesiyle beraber doğacak olan sıkıntıları dile getirdiler.

Görüşmede, Bitlis Tekel Sigara Fabrikası'nın da özelleştirilmesin gündemde olduğunu dile getiren Yenisöz, bunun gerçekleşmesi halinde Bitlis'in dışarıya göç vereceğini söyledi. Yenisöz, Tekel'de çalışan işçilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, "Bitlis, batı illerine nazaran işsizlik konusunda çok şansız. Bitlis'te tek bir fabrikamız var. Onu da elimizden almaya çalışıyorlar. Tekel'in tütüncülük anlamında 12 bin ekicisi var. Eğer özelleşirse ne biz çalışanlar kalacak, ne de tütüncüler. Çünkü Tekel'in özelleşmesi demek dışarıya göç demektir. Göç olunca da memleketin geri kalmışlığı olacak" dedi.

Bitlis'te bir mitingi düzenleyeceklerini söyleyen Yenisöz, "Bitlis'te 500 Tekel çalışanı mevcut. Bunun özelleşmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tekel çalışanları olarak ilde bir miting düzenleyeceğiz. Sesimizi her tarafa duyurmaya çalışacağız. Biz biliyoruz ki fabrikamız özelleşirse bu çalışan 500 işçiden hiçbiri kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş ise, Tekel'in özelleşmemesi için elinden geleni yapacağını, gerekli yerlere başvurunun yapılacağını belirterek, "Bu bir hükümet politikasıdır. Türkiye genelinde Tekel'in özelleşmesi söz konusu ise özelleşir. Her taraf özelleşirken Bitlis'in es geçilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Buna benim de gücüm yetmez. Ama buna rağmen Tekel'in özelleşmemesi için gerekli yerlere başvuracağım. Bundan emin olabilirsiniz" şeklinde ifadeler kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 17:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?