6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Turistlerden çevre temizliğine katkı

Tatvan İlçe Belediyesi'nin daveti üzerine çeşitli ülkelerden gelen 4 kişilik yabancı turist grubu, çevre temizliğine katkı sağlayabilmek için çöp topluyor.


Tatvan Belediyesi'nin organize ettiği uluslararası gençlik kamplarına katılan yabancı turistler, çevre temizliğine katkıda bulunuyor. Çeşitli ülkelerden gelen turistler, her gün ilçenin belirli yerlerinde çöp topluyor. Ellerine geçirdikleri eldivenlerle topladıkları çöpleri poşetlere dolduran turistler, ilçede 15 gün kalacaklarını belirtti. Turistlerin bu örnek çalışmalarına destek veren Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker de, turistlerle birlikte Van Gölü kıyısında çöp topladı.


Peker, vatandaşların çevrelerini temiz tutması gerektiğini belirterek, "Uluslararası gençlik kamplarının birini de bu yıl Tatvan'da yapıyoruz. Belediyemizin organizasyonu ile değişik ülkelerden ilçemize genç turistler geldi. Bu kamp 15 günlüktür. Biz de turist arkadaşlarımıza çalışacakları yerleri gösterdik. Van Gölü kıyısında çevre temizliğine başladılar. Vatandaşların da yoğun ilgisini çeken organizasyon, çevremizi temiz tutmak için çok büyük bir örnek teşkil edecek. Ayrıca, açtığımız İngilizce kursundaki kursiyerlerimiz de bu sayede pratik yaparak kendilerini geliştiriyor" dedi.


Kafile Başkanı Kevser Yavuz ise amaçlarının hem çevre temizliğine katkıda bulunmak hem de kültürler arası iletişimi kurup önyargıları kırarak dünya barışına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Yavuz, "Gençtur'un organizasyonunda Tatvan Belediyesi'nin daveti üzerine geldik. 80 ülkeden her yıl 4 bin gönüllü kampı yapılıyor. Her ülkenin gençlerinin katıldığı bu kamplar 15 gün sürüyor. Biz bu süre zarfında çevre temizliği çalışmalarına başladık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 12:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mücahit koçak IP: 88.232.124.xxx Tarih : 24.07.2007 12:10:45
Tatvan İlçe Belediyesi'nin daveti üzerine çeşitli ülkelerden gelen 4 kişilik yabancı turist grubu, çevre temizliğine katkı sağlayabilmek için çöp topluyor. Tatvan Belediyesi'nin organize ettiği uluslararası gençlik kamplarına katılan yabancı turistler, çevre temizliğine katkıda bulunuyor. Çeşitli ülkelerden gelen turistler, her gün ilçenin belirli yerlerinde çöp topluyor. Ellerine geçirdikleri eldivenlerle topladıkları çöpleri poşetlere dolduran turistler, ilçede 15 gün kalacaklarını belirtti. Turistlerin bu örnek çalışmalarına destek veren Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker de, turistlerle birlikte Van Gölü kıyısında çöp topladı. Peker, vatandaşların çevrelerini temiz tutması gerektiğini belirterek, "Uluslararası gençlik kamplarının birini de bu yıl Tatvan'da yapıyoruz. Belediyemizin organizasyonu ile değişik ülkelerden ilçemize genç turistler geldi. Bu kamp 15 günlüktür. Biz de turist arkadaşlarımıza çalışacakları yerleri gösterdik. Van Gölü kıyısında çevre temizliğine başladılar. Vatandaşların da yoğun ilgisini çeken organizasyon, çevremizi temiz tutmak için çok büyük bir örnek teşkil edecek. Ayrıca, açtığımız İngilizce kursundaki kursiyerlerimiz de bu sayede pratik yaparak kendilerini geliştiriyor" dedi. Kafile Başkanı Kevser Yavuz ise amaçlarının hem çevre temizliğine katkıda bulunmak hem de kültürler arası iletişimi kurup önyargıları kırarak dünya barışına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Yavuz, "Gençtur'un organizasyonunda Tatvan Belediyesi'nin daveti üzerine geldik. 80 ülkeden her yıl 4 bin gönüllü kampı yapılıyor. Her ülkenin gençlerinin katıldığı bu kamplar 15 gün sürüyor. Biz bu süre zarfında çevre temizliği çalışmalarına başladık" şeklinde konuştu