6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ulu Camii inşaatı devam ediyor

Ahlat ilçesinde yapımı devam eden Ulu Camii inşaatındaki çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği, mabedin gelecek yıl ibadete açılmasının hedeflendiği bildirildi.


Ahlat Erkizan Mahallesi Cami Minare ve Mezarlıklar Yaptırma Derneği Başkanı Kemal Aslan, ihtiyaca cevap vermediği ve zemininden çıkan taban suyu nedeniyle geçen yıl aldıkları karar doğrultusunda eski camiyi yaktıklarını belirtti. Yıkılan Ulu Cami yeni inşaatının yüzde 60'ının bittiğini belirten, "Mazlum Yegül Caddesi üzerinde bulunan derneğe ait eski cami 500 kişi kapasiteliydi. Gerek çevrede yapılan kamulaştırma, gerek alınan arsa ve camii çevresinde bulunan dükkanları dernek adına satın aldık. Böylece cemaat kapasitesi yeni camide 2 bin kişinin üzerine çıkacak. Caminin kaba inşaatı önemli ölçüde bitti. 2 tane minarenin yapımına başlandı. Çatı için kurşun levhalar alındı. Şu ana kadar yaklaşık 1 milyon YTL harcama yaptık. Ve bir o kadar daha paraya ihtiyacımız var" dedi.


Dernek Başkanı Kemal Aslan, hayırsever vatandaşların yardımıyla sürdürülen cami inşaatının 3 kat olarak devam ettiğini, birinci katın otoparkla oto yıkama yağlama, ikinci kat idari bina, toplantı salonu, gasılhane, morg ve tuvaletler, üçüncü katsa ibadet alanı olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 15:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?