7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Uzmanlardan hamam uyarısı

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Coşkun Özdemir, Ramazan ayında aşırı terlemenin zararlı olduğunu belirterek, "Mecbur kalmadıkça hamamlara gitmeyin" dedi.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Coşkun Özdemir, Ramazan ayında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, dengesiz beslenenlerde halsizlik, depresyon gibi birçok sağlık probleminin yaşanabileceğini belirterek, "Ramazan ayında yeme ve içmeye çok dikkat edilmesi gerekiyor. Dengesiz beslenen kişilerde halsizlik, depresyon, mide ağrısı, hazımsızlık, tansiyon düşmesi gibi birçok sağlık problemi görülebiliyor. İftarda ise, yemekler yavaş ve zamana dağıtılarak yenmeli, bol sıvı tüketilmelidir. Sahurda ağır ve yağlı gıdalar yerine hafif, posalı ve sebze ağırlıklı besinler tercih edilmelidir. Ayrıca fazla miktarda yağlı besinler alınmamalıdır" dedi.


Hava sıcaklığı ve terlemenin insan vücudunda su kaybına neden olduğunu belirten Özdemir, vücuttaki su oranını dengede tutmak gerektiğinin çok önemli olduğunu belirtti. Özdemir, "Vücuttaki su oranını dengede tutmak önemlidir. Mutlaka sıvı tüketmemiz gerekiyor. Miktar olarak günde 2-2.5 litre su veya sulu içecekler tüketilmelidir. Özellikle terlemekten kaçınılmalı. Ramazan ayında mecbur kalmadıkça hamamlara gidilmemelidir. Çünkü hamamlarda aşırı derece terleme ile birlikte vücuttaki su oranı dengesini yitirir ve bu bir çok sorunu beraberinde getirebilir. Hamamda kaybedilen sıvı oruç nedeniyle zamanında kazanılamayacağından vücutta dengesizlik oluşturabilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?