6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Yaz düğünleri davetiye satışlarını artırdı

Ahlat ilçesinde tüm düğünlerin genellikle yaz mevsiminde yapılması nedeniyle davetiye satışlarında da artış sağlandığı belirtildi.


Ahlat'ta matbaacılık yapan Ziver Olcay, bundan önceki yaz aylarında olduğu gibi bu yaz da davetiye satışlarında gözle görünür şekilde artış olduğunu söyledi. Davetiyelerin, içeriğine ve ebadına göre 15 Ykr ile 4 YTL fiyat aralığında satıldığını belirten Olcay;

"Bir düğün için ortalama 400 ile 800 arasında değişen rakamlarda davetiye siparişi alıyoruz. Davetiyenin kültürünü de önemli bir yeri var. Eş, dost, akraba ve tanıdıklara mutlaka davetiye gönderilir. Onlarda mutlaka davetlere icap ederler. Eskiden tek tip teksir kağıdına yazılı davetiye sunarken, bugün yaklaşık 3 bin çeşit davetiye sunabiliyoruz" dedi.


Ahlat'ta haftada ortalama 3 düğün olduğunu belirten Olcay; "Aileler, ilçe dışında yaşayan akrabalarının da düğünde bulunmalarını isterler. Bundan dolayı genellikle tatil dönemi olan mayıs ayının başından eylül ayının sonuna kadar olan dönemde kır düğünü diye bilinen geniş bahçelerde düğünler yapılır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?