7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bitlis'in çehresi değişiyor

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, 2007 yılında yapılan yatırımlarla ilin hızlı bir şekilde geliştiğini belirterek, 2008'in ise açılışlar yılı olacağını söyledi.

Vali Mevlüt Atbaş İHA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldığını belirtti. Bir yıl içinde eğitim alanında 25 milyon YTL gibi ciddi bir yatırımın yapıldığını belirten Atbaş, bu yatırımların devlet ve iş adamları işbirliğiyle yaptıklarını söyledi. Vali Mevlüt Atbaş, "2007 yılında özellikle eğitim alanında devlet ve Bitlisli iş adamları sayesinde kentimize çok önemli yatırımlar geldi. Bu yatırımların nakdi olarak tutarı 25 milyon YTL'dir. Eğitimin yanı sıra yine Bitlisli olup İstanbul'da yaşayan iş adamı Nihat Özdemir, çimento tesisi kurarak ilimizde iş sahasını genişletmek amacıyla bir adım atmıştır. Umarım bu adım diğer işadamlarına örnek olur" dedi.

Vali Atbaş, 2008'in açılışlar yılı olacağını belirterek, "Eğitim alanında ve iş sahaları anlamında 2008 yılında birçok açılışlar yapılacaktır. Yani başka bir tabirle Bitlisli iş adamları ektiklerini biçecekler. Bunların yanı sıra Bitlis'te gözle görülür sağlık hizmetleri de ön plana çıkmaktadır. Yapımına halen devam edilen diş hastanesi, mevcut devlet hastanesine ek olarak inşa edilen bina ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan hastane Bitlis'in çehresinin değişeceğini göstermektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?