6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Emniyet personeline Aikido dersi

Bitlis Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylarda daha iyi bir performans sergilemek amacıyla personeline aikido dersi vermeye başladı.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı aikido derslerine polis memurları büyük ilgi gösterdi. Güvenlik Şube Amiri Başkomiser Ali Başoğul tarafından verilen derslerin il ve ilçelerde devam edeceği belirtildi. 15 kişilik gruplar halinde verilen aikido dersleri ile polisin toplumsal olaylarda nasıl davranması gerektiği, yakalanan suçluların araçlara götürülmesi sırasında yaşanan zorluklara karşı neler yapılacağı ve savunma teknikleri öğretiliyor. Ali Başoğul, "Biz bu eğitimi gruplar halinde veriyoruz.

Eğitimlerimiz haftada 5 gün boyunca 30 saat olarak veriliyor. Eğitimler sırasında önce polisin kendisine verilen yetkileri kullanması, daha sonra savunma taktikleri içerisinde iletişim ve polisin silah kullanmasındaki mevzuatı değerlendiriyoruz" dedi.

Ali Başoğul, zaman zaman mekan sıkıntısı yaşadıklarını belirterek 2008 yılında bu eğitimlere daha çok ağırlık vereceklerini söyledi. Başoğul, "Havaların soğuması ile birlikte eğitimlere ara vermek zorundayız. Eğitimlerimize 2008 yılında devam edeceğiz. 2006 yılında 104, 2007 yılında 107 personelimize bu eğitimi verdik. 2008 yılında hedefimiz 250 personelimize eğitim vermektir. Hizan ve Mutki ilçemizde görev yapan personelimizi bu alanda eğittik. Geriye kalan ilçelerimizde de eğitimlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?