6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İşçilerden toplu vize protestosu

Bitlis Tekel Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesini protesto eden işçiler, topluca viziteye çıkarak psikolojik tedavi göreceklerini ifade etti.

Tekel Sigara Fabrikası'ndan aldıkları viziteyle Bitlis merkezde bulunan özel bir hastane önünde toplanan işçiler hükümeti protesto etti. İşçiler daha sonra burada tedavi olmak için vizite kağıtlarını toplu şekilde tıp merkezine verdi. Tıp merkezi önünde toplanan işçiler, "Tekel vatandır, vatan satılmaz", "İş, aş yoksa barış da yok" ve "Tekel'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Alkışlı protestoların ardından bir basın açıklaması yapan Tek Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, Tekel'in özelleştirmesi sırasında işçilerin psikolojilerinin bozulduğunu öne sürerek, "Bugün psikolojik tedavi almak için toplu şekilde viziteye çıktık. Tekel'de çalışan işçi arkadaşlarımızın her gün özelleştirme haberleri ile psikolojileri bozuldu. Artık tedaviye ihtiyaç duyuyoruz. Hükümetimiz, aldığı bu karardan geri dönmelidir" dedi.
Yenisöz, 2003 yılından beri özelleştirme paketi içerisinde olan Bitlis Tekel Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesini engellemek için eylemlerine her geçen gün daha da ağırlık vereceklerini belirtti. Fabrikayı özelleştirmek isteyenlerin kendilerini çiğneyip geçmeleri gerektiğini, buna da müsaade etmeyeceklerini belirten Yenisöz, "Bölgede 109 bin ekicinin ekmek kapısı olan Tekel'in özelleştirilmesi çiftçiyi de zor durumda bırakmıştır. Geçtiğimiz ay Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile ekicilerin durumunu görüştük. Bölgedeki ekicilerin 3 yıl boyunca tütün ekimi yapacakları, bu süre içerisinde de alternatif tarım ürünleri konusunda destek verileceği sözünü aldık. Konu ile ilgili olarak meclis çalışması başlatacaklarını söyleyen Bakan Eker'in bu sözü konusunda halen adım atılmadığını gözlemlemekteyiz. Bu bölgedeki çiftçiler mağdur edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.


Açıklamanın ardından yürüyerek geri dönen işçilere esnaf da destek verdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde işçiler polis kordonu ile iş yerlerine kadar götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 15:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?