23
Mayıs
2024
Perşembe
HİZAN - BİTLİS

550 hayvan telef olabilir

Hizan'ın Kolludere Beldesi’nin Tatlısı Mahallesi yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle 550 küçükbaş hayvanın yemsiz kaldığı belirtildi.

Beldeye 7 kilometre uzakta bulunan mahalle yoluna çığ gelmesi nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Mahalle yolunun 5 aydır kapalı olduğunu söyleyen mahalle sakini İsa Elpe, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Elpe, mahallede 550 küçükbaş hayvanın yemsiz kaldığını ifade etti.

Kolludere Belediye Başkanı Şerafettin İnan ise, belediyeye ait kepçe ile yolu açmaya çalıştıklarını ancak kepçenin arızalanması nedeniyle başarılı olmadığını kaydetti. İnan, başka iş makinelerinin olmadığı nedeniyle yolu açamadıklarını belirterek, "Kepçeyi görevlendirip yolu açmaya çalıştık. Ancak kepçemiz küçük olması nedeniyle yol yarıda kaldı ve kepçemiz de arızalandı. Bu nedenle yolu açamadık. Orada yaşayan vatandaşlar zor durumda ancak elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

Mahallede hayvanların yemsiz kaldığını belirten İnan, "Orada 550 küçükbaş hayvan bulunuyor. Hayvanların 10 gündür yemsiz olduğunu öğrendik. Mahalle sakinleri çevre köylerde aldıkları yemleri sırtlarında taşıyıp idare etmeye çalışıyor. Ancak, mahallenin yolu bir an evvel açılmazsa orda çok sayıda hayvan telef olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 14:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?