18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİZAN - BİTLİS

Ahırlar şehir dışına

Hizan Belediye Başkanı Servet Özdemir, ilçe merkezinde bulunan tüm ahırları şehir dışına taşıyacaklarını belirtti.

İlçeye modern bir görünüm kazındırmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Servet Özdemir, bunu yaparken öncelikli işin ilçe merkezindeki ahırları şehir dışına çıkarmak olduğunu söyledi. Halkın geçim kaynağı olan hayvancılığa bir yandan destek verirken, diğer yandan şehrin görünümünü de hesaplamaları gerektiğini anlatan Özdemir, "Bu nedenle orman deposu yanındaki 300 dönümlük bir arsamızı hazırladık. Bu arsada parseller yapıp vatandaşlarımıza cüzi bir miktarla satacağız. Hayvancılık yapan insanlarımız ahırlarını burada yapacaklar. Hedefimiz Ağustos ayına kadar tüm ahırlara buraya taşımaktır" dedi.

Şehircilik çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki yolları parke taşlarıyla döşeyeceklerini belirten Özdemir, şunları söyledi: "İlçede hizmet veren minibüsler gelişi güzel yerlerde duruyorlar. Bunlar için bir garaj düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yine ilçemizin şehriçi yolunu parke taşı ile döşeyeceğiz. Geçen yıl bu çalışmayı başlattık ve bu yıl da devam edecek".

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 13:12:40
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 11:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut_beya IP: 85.100.99.xxx Tarih : 23.10.2005 14:25:15
en çok vaat vern başkan cumhuriye tarihimizin hizanımızın en çok vaat veren fakat hiç bir tanesini yerine getiremeyen servet özdemir karayollarnın hizanımıza yapmış olduğu parkeli şehir yolunun kendisi tarafından yapıldığını idda ediyor.2 yıldır başkan olan özdemir ahırları şehir dışına çıkrmayı değil şehir içinde tutmaya kararlı.kendi yandaşı olan abdullah aslanın ahırı neden şehir merkezinde.vaat vermeyelim hizana hizmet edelim