24
Mayıs
2024
Cuma
HİZAN - BİTLİS

Belediye kendi yağıyla kavrulacak

Hizan Belediye Başkanı Servet Özdemir, Ankara’ya bağımlı belediyecilik anlayışının yanlış olduğunu belirterek, "Biz kendi imkanlarımızı zorlayarak ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

İlçenin hizmet alanında çok geri kaldığını söyleyen Başkanı Özdemir, 2005 yılının kendileri için hizmet yılı olacağını belirtti.

Özdemir, hizmetleri, Ankara’dan gelecek ödeneklere bağlamanın yanlış olacağını düşündüğünü ifade ederek, "İlçemiz doğa şartları dolayısıyla hizmet alamayan ve bu nedenle geri kalmış ilçeler arasında gösterilmektedir.

Bugüne kadar Ankara’dan gelen ödeneklerle hizmet gören ilçemizin bundan böyle kendi ayakları üzerinde durması gerektiğine inanıyorum.

Kendi imkanlarımızı zorlayarak ilçemize hizmet edeceğiz. Ankara’dan bir beklentimiz yok. İlçenin yollarını parke ile döşedik. Minibüs duraklarını şehir merkezinden çıkardık" dedi.

Belediyenin gelir kaynağının kısıtlı olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Bizim bölgemizde belediyelerin hizmet getirmesinin zorunlu bir görev olduğunu savunanlar var. Su faturası tahsilatı yapamıyoruz.

Çöp vergisini kimseler ödemez. Belediyemizin dükkan kiralarını bile tahsil edemiyoruz. Bütün bu zorluklara rağmen hizmet ediyoruz.

Vatandaşımız su faturasını ödemezse, çöp vergisi ödemezse hizmet nasıl gidecek. Bunların kendisine hizmet olarak döneceğinin hesabını yapmıyorlar".

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 13:02:28
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 11:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?