19
Mayıs
2024
Pazar
KARAKOÇAN - ELAZIĞ

Antalya'da öldürülen kız toprağa verildi

Antalya’nın Doğuyaka Mahallesi’nde bıçaklanarak öldürülen 7 yaşındaki Mizgin Özçelik’in cenazesi Elazığ’ın Karakoçan İlçesi Sarıcan Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Köy camisinde taziyeleri kabul eden Özçelik Ailesi, kızlarını öldüren katilin idam edilmesini istedi. Yeğeni Mizgin’nin mezarında dua eden Amca Murat Özçelik, olayı kınadıklarını belirterek, "Bu normal ölüm değil, 8 bıçak darbesiyle ölmüş. Bu olayı kınıyoruz. Bugün bizim başımıza gelmiş bir olay. Katillere gereken ceza verilsin ki başkaları bu acıları yaşamasın. Biz bu adamın ceza evinden yeni çıktığını öğrendik. Devlet bunun gibi adamları nasıl serbest bırakıyor anlamıyoruz" dedi.

Tecavüze uğradıktan sonra hunharca katledilen Minik Mizgin’nin babası Resul Özçelik’in 2004 Mayıs ayında Antalya’ya yerleştiği öğrenildi. Sarıcan Köyü’nde ikamet eden Mizgin’nin mahalle arkadaşı Arzu Özdemir, bir zamanlar birlikte oynadıkları arkadaşının mezarını ziyaret etti. Arkadaşını çok sevdiğini belirten küçük Arzu’nun gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 11:07:25
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 16:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil altay IP: 80.131.99.xxx Tarih : 16.08.2005 12:38:15
öldürülen 7 yasindaki MIZGIN icin büyük üzüntü duydum Allah geri kalan ykinlarina ve dostlarina büyük sabr versi baslari sagolsun Allah rahmet eylesin .Selam ve saygilar . Ben Sarihan köyünden Kamil Altay .Bati.Almanyada.