20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOVANCILAR - ELAZIĞ

Muratbağı Okulu onarıldı

Elazığ Valiliği ve 8. Kolordu Komutanlığı tarafından köy destek uygulaması kapsamına alınan Muratbağı Köyü İlköğretim Okulu, bakım ve onarım sonrası törenle yeniden hizmete açıldı.
Elazığ’ın Kovancılar İlçesi’ne bağlı Muratbağı Köyü İlköğretim Okulu’nun bakım ve onarım sonrası açılış töreni, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Açılış törenine Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgenaral Osman Eker, İl Jandarma Komutanı Albay Şafak Karakoç, Kovancılar Kaymakamı Resul Kır, Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ve köy halkı katıldı. Törende konuşan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler, bu çalışmanın sivil ve asker bütünleşmesinin bir simgesi olduğunu belirterek, okulun eskisinden daha sağlıklı günümüz şartlarına uygun şekilde dizayn edildiğini söyledi.

Törende bir konuşma yapan Kovancılar Kaymakamı Resul Kır, Kovancılar İlçesi’ne bağlı 61 ilköğretim okulunun bulunduğunu belirterek, "Ancak bu okulların pek çoğunda birleştirilmiş sınıf uygulaması devam etmektedir. Muratbağı İlköğretim Okulu’nun onarımı için 5.5 milyar lira gitmiştir. Biz bu okullarımızı Kolordu Komutanlığı ile işbirliği içinde yapmasaydık, 15 milyar masraf yapmamız lazımdı" diye konuştu. Okulu işbirliğiyle çok ucuz fiyata mal ettiklerini söyleyen Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, "Milletimizin bağrından çıkan, milletimizin ta kendisi olan ordumuzundur. Bu çalışma silahlı kuvvetlerimizin eğitime ve öğretime göstermiş olduğu duyarlılığın bir göstergesidir" dedi.

Konuşmalardan sonra silahlı kuvvetlerin eğitime verdiği önemden dolayı Vali Koçdemir, Korgeneral Taşdeler’e plaket verdi. Atatürk büstünün açılışını Koçdemir ve Taşdeler, okulun açılışını ise Koçdemir’in eşi Cennet Koçdemir yaptı. Okulda eğitim ve öğretim gören 90 öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımı yapılırken, köy halkı da ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:26:50
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 18:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?