19
Mayıs
2024
Pazar
SİVRİCE - ELAZIĞ
Belediye Sayfaları

32 yıllık öğretmen geçim derdinde

Sivrice İlçesi’nde 32 yıl öğretmenlik yapan Mehmet Ali Baykara’nın, 1990 yılında 12 çocuğu olduğu için soruşturma geçirdiği ortaya çıktı. Sivrice İlçesi’nde 32 yıl öğretmenlik yapan Mehmet Ali Başkara, 8’i erkek toplam 12 çocuk sahibi. 5 yıl önce emekli olan Baykara, babadan kalma köy evinde çiftçilik yapıyor.

Çocuklarını çok sevdiğini ve bugüne kadar yetiştirdiği sayısız öğrencisiyle de gurur duyduğunu söylüyor. Öğrencilerinin yüzde 80’nin üniversiteyi kazandığını belirten Baykara, görev yaptığı sırada 12 çocuk sahibi olduğuna inanmayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1990 nüfus sayımından sonra Ankara’dan müfettiş gönderdiğini ifade ederek, "12 çocuğu var" diye soruşturma geçirdiğini söyledi.

Çocuk sayısı sebebiyle soruşturma geçiren ilk öğretmen olduğunu iddia eden Baykara, "1990 nüfus sayımı yapıldığında, bizim eve gelen sayım memuru, aile efradını yazarken 12 çocuk yazmış. Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’nden 6 ay sonra bir müfettiş geldi. Bunlar Sivrice’nin nüfusunu çok göstermek için mükerrer kişi yazmışlar, bir öğretmenin 12 tane çocuğu olmaz diyerek soruşturma açıldı. Beni Nüfus Müdürlüğü’ne çağırdılar. Müfettişle birlikte eve geldik. Çocuklarımı tek, tek gösterdim. Çocuk sayısının gerçek olduğunu müfettiş tutanakla belirledi "diye konuştu.

Babadan kalma iki katlı evinde bağ ve bahçe işleriyle uğraşan emekli öğretmen Mehmet Ali Baykara, aynı zamanda besicilik de yapıyor. Ahırında 20’ye yakın büyük baş hayvan yetiştiren Baykara, zirai yöntemleri doğru kullandığı için aynı zamanda örnek çiftçi de seçildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 15:44:42
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 15:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?