16
Mayıs
2024
Perşembe
SİVRİCE - ELAZIĞ
Belediye Sayfaları

Depremde 2 ev yıkıldı

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar üzerlerindeki şoku atlatamazken, 2 köyde 2 evin yıkıldığı, bazı okullarda ve kamu binalarında da hasar meydana geldiği bildirildi. 

Elazığ'da öğleden sonra saat 13.05'te merkez üssü Sivrice İlçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe neden oldu. Özellikle Sivrice'de büyük korkuya neden olan deprem sırasında kendilerini sokağa atan vatandaşlar, hala olayın şokunu yaşıyor. Bazı vatandaşlar, depremin tekrarlayacağı korkusuyla evlerine giremiyor. Bu arada, deprem sonrası ilçede cep telefonlarıyla iç hatlarda görüşme yapılamazken, veliler çocuklarını okullardan alarak eve götürdü. İlçe merkezinde herhangi bir yıkım yaşanmazken, 52 köyden sadece Hacılar ile Kayapınar köylerinde 2 evin yıkıldığı, şu ana kadar can kaybının olmadığı belirtildi. 

Sivrice merkezinde bulunan Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Sivrice Lisesi, Telekom ve Emniyet Müdürlüğü binası ile Hükümet Konağı'nda gözle görülür çatlakların ve dökülmelerin meydana geldiği gözlendi. Bu arada, sivil savunma ekipleri ile Kızılay yardım araçları deprem bölgesine ulaştı. Depremin hemen ardından harekete geçen Kaymakamlık Kriz Merkezi de, hasar tespiti için ilçe merkezi ve köylerle bağlantı kurmaya çalışıyor. 

Depremin hissedildiği Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde de vatandaşlar, korkuyla kendilerini sokağa attı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 17:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet vakit IP: 88.226.1.xxx Tarih : 21.02.2007 22:08:57
ben ınter cafe ısletmecısıyım bugun saat 13:00 cıvarın yasadıgımız depremden dolayı belırlı tedırgınlıkler yasadık ben d.bakır erganıde oturuyom burdada deprem esnasında butun vatandaslar evınden ve kahvelerden dısarı kacmaya basladı oysakı ben oldugum yerde durdum veren allah alır dedım ya allah bısmıllah dedım yerımde yanı pc nın basına bı daha gectım ve hemen haberler bolumunu actım dedım belkı sanıyelık haberlerden bır seyler ogrenırım dedım ama bır sey yoktu ama bu aksam yanı 22.02,2007 gecesı saat 1:30 da bı daha beklenıyo bızım burda ınsallah oyle bırsey olmaz cunku bızım bolge fakır bı bolge oldugundan olmaz derım ınsallah İHA da calısan ve emegı gecen tum arkadaslarıma saglık msejı atmak ısterım sevgılı sıvrıcelı halkınada bızede gecmıs olsun dıleklerımı dıle getırmekle ama unutmayın bu gece yarısı saat 01:30 beklıyoz bız burda bı deprem daha sızde tedbırınızı alın derım ıyı aksamlar dılerım byssss