24
Mayıs
2024
Cuma
SİVRİCE - ELAZIĞ
Belediye Sayfaları

Sivrice Kiraz Festivali

Sivrice İlçesi Dedeyolu köyünde düzenlenen Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sivrice Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı ve Dedeyolu köyü muhtarlığının organize ettiği festivalde, köy sakinleri ve festivali izlemeye gelen yaklaşık binlerce kişi unutamayacakları anlar yaşadı.

Yoğun bir katılımın gözlendiği festivale vatandaşların yanı sıra Elazığ Valisi Dr. Kadir Koçdemir, İl Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu, vali yardımcıları, Kaymakam M. Suat İlhan, İlçe Belediye Başkanı Hasan Karabulut ve çevre ilçe ve nahiyelerin belediye başkanları katıldı. Belediye Başkanı Hasan Karabulut, açılışta yaptığı konuşmada, "İlçemizde her yıl yaptığımız Hazar Şiir Akşamları’nın yanı sıra, bir köyümüzde ilk defa bir festival düzenlemiş bulunuyoruz. Böylesi yoğun katılım sayesinde ilk kez yapılan bu festivalin daha da geliştirilerek kalıcılığını sağlayacağız. Artık bundan dönüş olmaz. Bu fidanın büyüyerek, uluslararası bir boyut kazanması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.

En güzel kiraz yarışmasının yapıldığı festivalde, çok sayıda üretici içerisinden birinciliği Akif Yaşasın, ikinciliği Metin Akdaş ve üçüncülüğü Nizamettin Zorlu isimli üreticiler kazandı. Dereceye girenler Vali Koçdemir, Belediye Başkanı Selmanoğlu, Kaymakam İlhan tarafından altınla ödüllendirildi.

Akrobasi gösterileriyle devam eden festivalde, Serpil Bektaş ile Mehmet Balaban adlı sanatçıların konserleri sırasında, Belediye Başkanı Selmanoğlu, Kaymakam İlhan, Belediye Başkanı Karabulut ve çevre ilçe ve nahiyelerin belediye başkanlarının vatandaşlarla bütünleşerek, halay çekmeleri görülmeye değer oldu. Festivalde misafirlere yemek ve kiraz ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:02:33
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 10:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kayhan aladoğan IP: 85.100.36.xxx Tarih : 3.10.2005 17:37:25
elazığ ilk defa böyle bir festival görüyor diyeyim.gerçekten halkımızın böyle aktivitelere ihtiyacı var diye düşünüyorum kaymakam suat ilhan beyi ve belediye başkanımız hasan karabulutu tebri ediyorum böyle aktivitelerin devamını rica ediyorum.