19
Mayıs
2024
Pazar
SİVRİCE - ELAZIĞ
Belediye Sayfaları

Sivrice'ye kiraz festivali akını

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde düzenlenen kiraz festivalinde dereceye giren üreticilere, kaymakamlık tarafından altın hediye edildi. 

Bu yıl 2.'si düzenlenen 'Sivrice Kiraz Festivali', Elazığ'ın Sivrice İlçesi'ne bağlı Kavallı Köyü'nde gerçekleştirildi. 

Düzenlenen festivale, Vali Muammer Muşmal, Kaymakam Samet Ercoşkun, Sivrice Belediye Başkanı Hasan Karabulut, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Festivalde konuşma yapan Vali Muammer Muşmal, son yıllarda eskiden hayvancılığın merkezi olarak bilinen doğu illerinde hayvancılık faaliyetlerinin terör ve ekonomik nedenlerle gün geçtikçe azaldığına dikkat çekerek, milletin efendisi olan köylünün artık yumurtasını, ekmeğini, sebze ve meyvesini dahi dışardan satın aldığını söyledi. 

Vali Muşmal, "Bizlerin görevi, insanımıza en iyiyi ve en doğruyu göstermektir. Vatandaş olarak, sanayici olarak, çiftçi olarak yaptığımız işi doğru yapıp kaliteyi yakalamalı, sonrada bu kaliteli ürünlerimizi yurt dışı pazarında sergilemeliyiz. Elazığ'ın turizm ve doğal güzellikleri açısından güzide ilçelerinden birisi olan Sivrice, bundan böyle sadece Hazar Gölü ile adını duyurmayacak, kaliteli kirazı ve çileğiyle de tarımdaki yerini bulacak" dedi. 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ercoşkun ise, Sivrice İlçesi'nin bölgede turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, 2006 yılı içerisinde başlatılan ve girişimde bulunulan birçok projeyle de Sivrice'nin önümüzdeki yıllarda adını turizm ve doğa güzelliklerinin yanı sıra ürettiği balı, çileği ve kirazıyla da tüm ülkeye duyuran gözde bir yerleşim yeri haline bürüneceğini kaydetti. 

Festivalde görünüm, tat ve aromayla jüri özel ödülü kategorilerinde değerlendirilen kiraz üreticilerine tam, yarım ve çeyrek altınların takdim edilmesinin ardından festival, Elazığ mahalli sanatçılarının sahne aldığı konser programıyla devam etti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 10:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan yazıcı IP: 88.226.187.xxx Tarih : 7.12.2006 10:28:18
öncelikle sevgili kaymakamımız sn. SAMET ERCOŞKUN nun yapmış olduğu bu sosyal etkinliklerde ötürü kutluyorum. bu tip etkinliklerin yöre için sonderece önemli olduğu kanaatindeyim. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.sivrice belediye başkanımız SN.Hasan KARABULUT u ayrıca tebrik ediyorum... cihanyazıcı ---ELMASUYUKÖYÜ/SİVRİCE---