4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

21 yeni ana sınıfı açıldı

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünce bir süre önce başlatılan alan taraması çalışmaları sonucunda il genelinde 21 ana sınıfının açıldığı, bu sınıflara 21 personelin atanarak ikinci dönemde 420 öğrencinin okulla tanıştırıldığı bildirildi.

Erzincan'da okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak maksadıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmalardan olumlu sonuç alındı. Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, okul öncesi eğitimde birinci döneme göre ikinci dönemde büyük artış yaşandığını belirtti. Müdür Yalçın, "2005-2006 eğitim öğretim yılı birinci dönemi itibariyle okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yüzde 13.7'lik bir yüzdeye sahipti. 2. dönem ilimizde sürdürülen çalışmalarla bu oran 21'e yükseldi. Okul öncesi eğitimi arttırmak için her okula bir ana sınıfı açma ve bu sınıfların bedeva eğitim vermesi için çalıştık. Sonuçta büyük bir başarı sağladık" dedi.
Önümüzdeki yıllarda bu yüzdeyi Türkiye ortalamasının üzerine çıkacaklarına inandığını ifade eden Müdür Yalçın, "Bir ay gibi çok kısa bir zaman içerisinde bu artışı sağladık.

Arkadaşlarımızın özverili çalışması ve velilerimizin duyarlı davranması neticesinde Erzincan genelinde Çayırlı İlçesi'nde 6, Tercan İlçesi'nde 8, Otlukbeli İlçesi'nde 2, Kemah, Refahiye, İliç ve Üzümlü ilçelerinde 1'er ve merkeze bağlı Mertekli köyünde de 1 olmak üzere toplam 21 ana sınıfı açarak, bu sınıflara 21 personel atayarak 2. dönemde 420 öğrenci okulla tanıştırıldı. Okul öncesi eğitimde öğrenci sayımız bin 642 iken, 2 bin 62'ye yükseldi. 2006-2007 eğitim öğretim yılında da her okul bünyesinde bir ana sınıfı açarak Erzincan'da Okul Öncesi Eğitim'de Türkiye ortalamasının üstüne çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 17:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?