4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

38 yolcunun hayatını kurtardı

Erzincan'da, seyir halindeyken balatalarının ısınması üzerine frenleri boşalan yolcu otobüsünde bulunan 38 yolcu, şoförün soğukkanlılığı sayesinde ölümden döndü. 

Bursa'dan Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne bağlı Balhar Köyü'ndeki festivale gitmek üzere yola çıkan ve içerisinde 8'i çocuk toplam 38 yolcunun bulunduğu Muhammet Altoprak idaresindeki 16 S 3154 plakalı yolcu otobüsünün frenleri, saat 21.00 sıralarında Refahiye-Erzincan karayolunun 25. kilometresinde arızalandı. Balataların ısınması sonucu frenlerde meydana gelen arıza üzerine otobüsü durdurmaya çalışan şoför Muhammet Altoprak, ilk etapta başarılı olamadı. Otobüs sürücüsü önünde seyreden araçlara selektör yaparak yolu açmaya çalışırken, otobüsteki yolcular da 155 Polis İmdat merkezini arayarak yolun açık tutulmasını ve meydana gelebilecek bir kazaya müdahale etmeleri için ambulans ve itfaiye ekibi gönderilmesini istedi. 

Frenleri arızalı bir şekilde yaklaşık 5 kilometre seyir eden şoför Muhammet Altoprak, Erzincan'a 20 kilometre kala otobüsü yolun sol tarafında bulunan dağın yamacına yaslayıp bu şekilde 25-30 metre sürüklendikten sonra durabildi. Polis ekiplerinin yönlendirmesiyle olay yerine giden itfaiye ekipleri, yangın çıkma ihtimaline karşı otobüsün balatalarına su tutarak soğuturken, kazadan yara almadan kurtulan yolcular ise yol kenarında yaşadıkları olayın şokunu üzerlerinden atmaya çalıştı. Yaşadıkları korku dolu dakikaları basın mensuplarına anlatan yolcular, şoförün olay esnasında çok soğukkanlı davrandığını ve kendilerinin de ona destek olduğunu söyledi. 

Frenlerinin arızalanmasının ardından bir süre bu şekilde seyrettiğini anlatan otobüs sürücüsü Muhammet Altoprak, yolun düzlüğe çıkması üzerine aracın yavaşladığını ancak daha ileride yine yolun inişe geçeceğini fark ettiğini ifade ederek, "Bunun üzerine otobüsü inişe girmeden sola doğru yatırdım. Eğer yatırmasaydım inişte daha büyük bir felaket olabileceğini kestirdim. Bu şekilde kurtardım" dedi.
Kendisinin 10 yıldır şoför olduğunu ve 2000 yılında ağır vasıta ehliyeti aldığını belirten Muhammet Altoprak, "Bursa'dan Artvin'e köyüme festivale gidiyordum. Buraya kadar gelebildik" diye konuştu. 

Otobüsteki yolcuların Erzincan'dan temin edilecek başka bir otobüsle yollarına devam edecekleri belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 01:36:37
Güncelleme :11 Ağustos 2006 Cuma 01:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan çevik IP: 88.241.153.xxx Tarih : 19.08.2006 17:53:22
Helal olsun kaptan. Kaptan (şoför) dediğin böyle olur.