3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

7 yaşındaki dağcının zirve tırmanışı

Çayırlı İlçesi'nde bu yıl 10.'su düzenlenen Esence-Yedigöller Dağcılık Şenliği'nde, 7 yaşındaki bir dağcı Esence Dağı'nın 3 bin 549 metre yüksekliğindeki zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. 

Çayırlı Kaymakamlığı, Çayırlı Belediye Başkanlığı ve Erzincan Dacılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından ortaklaşa düzenlenen Esence-Yedigöller Dağcılık Şenliği'nin cumartesi günü yapılan zirve tırmanışına, Erzurum'dan babası Engin Önder'le birlikte katılan 7 yaşındaki ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Ömer Önder de iştirak etti. Sabah 06.00'da, bin 800 metre rakımlı kamp alanından başlayan tırmanışa, Çayırlı Kaymakamı Abdullah Aktaş, Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 50 amatör ve profesyonel dağcı katıldı. 

Sabahın erken saatinde, babası Engin Önder'le birlikte Esence Dağı'nın zirvesine doğru tırmanışa geçen küçük Ömer, tırmanışın büyük bir bölümünü kimseden yardım almadan gerçekleştirdi. Zaman zaman su geçişlerinde ve kaya tırmanışlarında babasından ve diğer dağcılardan yardım alan küçük dağcı, tırmanışın yapıldığı bölgedeki yoğun sise rağmen profesyonel bir dağcı edasıyla tırmanışını sürdürdü. Daha önce de Erzurum Palandöken Dağı'nın 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Ejder Tepesi'ne tırmanan Ömer Önder, Esence Dağı tırmanışını, zaman zaman en önünde yürüdüğü ekiple birlikte 5 saatte tamamladı. 

Zirvede tırmanışa katılanlarla birlikte İstiklal Marşı okuyan küçük dağcı, dağcılık sporunu çok sevdiğini ifade ederek, arkadaşlarını da bu sporu yapmaya davet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 15:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?