4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

AB destekli projeler toplantıları

Erzincan'da, "Erzurum-Samsun-Kastamonu Bölgesel Kalkınma Programı" çerçevesinde hazırlanan AB destekli projelerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

AB Projeleri İzleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından Erzincan Valiliği'nde düzenlenen toplantıda, Vali Yardımcısı Mithat Orhan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Engin Ustaoğlu ve İl İzleme Kurulu üyeleri, Vali Ali Güngör'e, Erzincan'da hazırlanan ve AB Hibe Programı tarafından desteklenecek 33 proje hakkında bilgiler verdi. Toplantıda, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Avrupa Birliği Bölgesel Programlar Daire Başkanlığı uzmanları ve yabancı uzmanlar tarafından Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Yardımcısı Mithat Orhan, "Yapılan analizlerde, illerin güçlü ve zayıf yönleri, fırsatları, tehditleri ve öncelikli sektörleri belirlendi. Bunun sonucunda da, tarım ve hayvancılığın öncelikli sektör olduğu, KOBİ'lerin ve turizmin geliştirmesini fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği ortaya çıktı" dedi. 

Kalkınma programı çerçevesinde Erzincan'da hazırlanan KOBİ'lerle ilgili 15, yerel kalkınma girişimleriyle ilgili 12 ve küçük ölçekli altyapı çalışmalarıyla ilgili 6 projenin AB Hibe Programı tarafından kabul edildiğini kaydeden Vali Yardımcısı Mithat Orhan, toplam 5 milyon 299 bin 339 Euro bedelli projelere AB hibesinin 3 milyon 606 bin 775 Euro olacağını, geri kalan kısmının ise öz kaynaklardan temin edileceğini söyledi. 

Toplantıda daha sonra AB Projeleri İzleme ve Değerlendirme Kurulu'nun konularında uzman üyeleri, Vali Ali Güngör'e projelerle ilgili teknik bilgiler sundu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?