3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

'Afet konutları'nda anahtar teslimi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2004 yılında Bağlar Mahallesi'nde temeli atılan 108 afet konutunun anahtarı, düzenlenen bir törenle hak sahiplerine teslim edildi. 

Hakkari'de çeşitli tarihlerde köy ve mahallelerde meydana gelen doğal afetlerden dolayı evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan afet konutlarının anahtarları düzenlenen bir törenle Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, AK Parti Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, Beleriye Başkan Yardımcısı İsmail Akboğa, Bayındırlık ve İskan İl Müdür Vekili İdris Ertuş tarafından hak sahiplerine dağıtıldı. Anahtar teslim töreninde bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan İl Müdür Vekili İdris Ertuş, Hakkari'nin coğrafik yapısı sebebiyle her zaman afetlerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Hakkari'nin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu da kaydeden Ertuş, "Bazı ilçe ve köylerimizde farklı zamanlarda meydana gelen doğal afetler nedeniyle zarar gören vatandaşlarımız için yaptırılan konutların anahtar teslim etmek için araya toplanmış bulunuyoruz" dedi. 

AK Parti Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç ise, konutların yapımının başında hükümetlerinin ve onun başında bulunan çok değerli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etkinliği olduğunu söyledi. 2003 yılına kadar TOKİ ve afetzedenin ne olduğunu kimsenin bilmediğini belirten Öztunç, insanların bunu hükümetlerinin sayesinde öğrendiğini ifade etti. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da yapılan bu hizmetlerin kolay gerçekleşmediğini belirterek, yaşanan doğal afetlerinin önüne geçmek için yoğun bir program izlenmesi gerektiğini vurguladı. Vali Nasuhbeyoğlu, "Hakkari'de çığ, sel, toprak kayması gibi doğal afetlerde mağdur olan insanlarımızın hakları suretli bir şekilde aynı yıl içerisinde giderilerek bugün kü noktaya gelinmiştir. Bu eserlerin yapımında katkıları bulunan başta Başkanımızı olmak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanı ile milletvekillerimize şükranlarımı sunularak teşekkür ederim. Bir ilin topyekün kalkınmasında atanan ve seçilenleri başta olmak üzere üretenlere, çalışanlara, sivil toplum kuruluşlarına ve basın medya mensuplarımıza ihtiyacımız var. Birlikte kuvvet doğar. Birlik beraberlik olursa eğer hiçbir yerde hiçbir şekilde kolumuz bükülmez, bileğimiz sağlam olur. İnsanlarımızın sorunlarının çözülmesi için ilimizde çok yoğun hizmetler yapılıyor" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, babası Cuma Akbulak adına törene katılan Reyhan Akbulak'a oturacakları konutunun anahtarını teslim ederken, AK Parti Milletvekili Fehmi Öztunç, Belediye Başkan Vekili ile Bayındırlık ve İskan İl Müdür Vekili diğer hak sahiplerinin anahtarlarını teslim etti. Anartar teslim törenin ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindeki protokol çeşitli ikramlarla süslenen masaya yönelmesiyle birlikte çocuklarda, bir süre onları izlemek zorunda kaldı. Barikatları aşarak yavaş yavaş masalara yanaşan çocuklar protokol masasındaki pastaları kısa sürede bitirdi. Durumun farkına varan Öztunç, önündeki pastaları çocuklara verdi. Çocuk sayısının çok olması nedeniyle pastaların yetersiz kaldığını gören Vali Nasuhbeyoğlu, aracında bulunan şekerleri çocuklara dağıtmaya başladı. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na 'Abi bize de şeker ver' diyen çocukların birbirleriyle itişip kalkışmaları Vali' Nasuhbeyoğlu'na zor anlar yaşattı. Daha sonra devreye giren korumalar çocukları şekeri dağıttı. 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kavuşak Köyü'nde göç ederek Bağlar Mahallesi'ne yerleşen 16 yaşındaki ve 6 nüfuslu ailenin çocuğu olan Reyhan Akbulak, anahtarını Vali Nasuhbeyoğlu'ndan alarak evinin içini dolaştı. Gördüklerinin karşısında şaşıran Reyhan Akbulak, "Hep toprak evlerde büyüdük. Evlerimiz kötü olduğu için hiç çevremiz olmadı. İlk defa betonarme evle tanıştık. Çok mutluyum ne diyeceğimi bilemiyorum sevincimden. Evin içinde lüks mutfak, banyo ve birde telefon var. Bu ev bizim için bir villadır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 04:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?