3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Altyapı çalışmaları sürüyor

Erzincan'da sonbaharın sıcak günlerini fırsat bilen Erzincan Belediyesi, şehir genelinde asfalt, kaldırım ve kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor. 

Zamanla şehrin asfalt kaplamasında ve kaldırımlarında genel olarak bozuklukların meydana geldiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Tuygun, bütün şehrin asfalt ve kaldırımlarının yenilenmesi işi için doğalgaz firmasının çalışmalara başlamasını beklediklerini belirtti. Tuygun, "Doğalgaz çalışmaları sırasında asfalt ve kaldırımların tekrar zarar görmesi söz konusu olacağından şimdiye kadar yapılması gereken bu çalışmalar bekletildi. Ancak genel çalışmaların bekletilmesine rağmen, şehrin muhtelif yerlerinde yeni yol yapımı, tamirat yada yeniden kaplama yapma adı altında, son ikibuçuk yıl içerisinde 7 metre genişliğinde toplam 70 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. Bu da 90 bin ton asfalta tekabül ediyor. Ayrıca, şehrin muhtelif yerlerinde yine son ikibuçuk yıl içerisinde, yeni kanalizasyon şebekesi döşeme ve yenileme adları altında toplam 15 bin metre kanalizasyon şebekesi döşendi." dedi. 

Her yıl şehrin değişik şemtlerinde 3-4 adet yeni park alanı inşa edildiğini kaydeden Ünal Tuygun, "Erzincan Belediyesi bu yeni park alanları haricinde şehirde daha önce yapılmış fakat bakımsızlık yüzünden mezbelelik görünümüne bürünmüş yeşil alanları da yeniden canlandırıldı ve bakımlarının düzenli olarak yapılması sağlandı." diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 10:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?