4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Artık evlenmek istiyor

Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı tarafından (KEMAV) Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Doğa Sporları Şenliği'ne, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 10 gün süren eğitim kampı da büyük canlılık kattı. 

Sandık Dağı eteklerindeki Horozgözü mevkiinde düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 150 dağcının iştirak ettiği; Dağcılık Temel Eğitim Kampı'na eğitimci olarak katılan 67 yaşındaki Hakkarili dağcı Kemal Çapa, kamp süresince genç dağcılardan büyük ilgi gördü. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşayan ve ilerleyen yaşına rağmen dağcılık sporundan vazgeçmeyen emekli işçi Kemal Çapa, 1966 yılından bu yana dağcılık yaptığını belirterek, "Bu spor benim için hayat tarzı oldu. Dizlerimde derman olduğu sürece, dağlardan kopamam" dedi. 

Görev aldığı kamplarda gençlere dağcılık sporunun inceliklerini öğrettiğini ve bu sporu sevdirmeye çalıştığını anlatan Kemal Çapa, işlerinden arta kalan zamanları dağcılığa ayırdığı için şimdiye kadar evlenemediğini ifade ederek, "Bu yaşıma kadar hep dağlarla evli kaldım. Ama bundan sonra yaşıma uygun birisini bulursam evlenmeyi düşünürüm" diyerek bekarlığa veda etmek istediğini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 17:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?