3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Bakan Gönül Erzincan'da

2 günlük özel programı sebebiyle memleketi Erzincan'a gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kara Kuvvetleri'nin yüzde 30 oranında küçültülmesiyle ilgili soruları cevaplandırdı. 

Bakan Gönül, Erzincan'da Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Öztürk ve Vali Ali Güngör'ü ziyaret etti. Vali Güngör'e Milli Savunma Bakanlığı'nın şildini veren Bakan Gönül, buradaki ziyaretinin ardından 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney'i makamında ziyaret etti. Ordu Komutanlığı'nın ardından Vali Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban ile birlikte Erzincan Belediyesi'ne geçen Bakan Gönül, burada Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, başkan yardımcıları ve danışmanları tarafından karşılandı. Burada Bakan Gönül'e basın mensupları tarafından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Kara Kuvvetleri'nin yüzde 30 oranında küçültülmesi konusuyla ilgili beyanatı soruldu. Basında yer alan haberlerin, Orgeneral Büyükanıt'ın bir makalesinden yola çıkılarak haber yapıldığını dile getiren Bakan Gönül, "O konu Nato'nun prensipleri dahilinde yürütülen bir çalışmadır. Çalışma bir neticeye ulaştığında hükümete intikal eder ve biz de gereğini yaparız" dedi. 

Çalışmalar kapsamında asker sayısının azaltılıp, azaltılmayacağı yönündeki bir soruya Bakan Gönül, "Genelkurmay çalışmasını bitirsin, hükümete göndersin bakalım ne önerecek. Öncelikli çalışma orada. Ancak şunu söyleyeyim, askerliğin kısaltılması veya bir başka şekilde küçülme hareketi için mutlaka kanun çıkarılması gerekiyor. Zira en son 3 sene önce askerliğin kısaltılmasında 1111 sayılı kanunun Bakanlar Kurulu'na verdiği yetki sonuna kadar kullanılmıştır. Artık Bakanlar Kurulu'nun yetkisi kalmamıştır. Binaenaleyh Genelkurmay çalışmalarını tamamlayıp, önerisini hükümete yaptığında, neyi önerdiğini göreceğiz. Genelkurmay'ın bir hizmetidir. Biz ona göre Bakanlar Kurulu'nda meseleyi müzakere ederiz, gerektiğinde Meclis'e intikal ettiririz" şeklinde yanıt verdi. 

Bakan Gönül Erzincan Belediyesi'nden sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binasında İl Başkanı Yüksel Çakır ve partililer tarafından karşılanan Bakan Gönül burada yaptığı konuşmada, kendilerinden önceki koalisyon iktidarının yüzde 52 oy oranıyla iktidar olduğunu ancak 3.5 yıl içerisinde koalisyon ortağı 3 partinin toplam halk desteğinin yüzde 12'ye düştüğünü belirterek, AK Parti iktidarının daha fazla iktidarda kalmasına rağmen halk desteğinin aynen devam ettiğini söyledi. 

Bakan Gönül, AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaretinden sonra Tercan İlçesi'ne geçerek burada da Kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret edecek. Bakan Gönül daha sonra yeniden Erzincan'a dönerek saat 16.30'da 3. Ordu Komutanlığı personeli için yaptırılacak lojmanların temel atma törenine katılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 16:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?