3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Bakan Yıldırım Erzincan'da

Erzincan'ın Kemah İlçesi 10. Sultanmelik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri'ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demiryollarına yönelik olarak yapılan terörist saldırıların önüne geçilmesi için, daha sonraki aşamada uydudan koordinatlı kontroller yapılacağını açıkladı. 

Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde düzenlenen 10. Geleneksel Kemah Sultan Melik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri'ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin yaz aylarında demiryollarına yönelik olarak yapılan terörist saldırıların önüne nasıl geçileceği sorusuna cevap verdi. 

Zaman zaman Bingöl, Genç, Elazığ ve son zamanlarda da Erzincan parkurunda trenlere yönelik olarak terörist saldırıların olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Teröristler mayın veya uzaktan kumandalı düzenekler ile demiryollarına patlayıcı koyuyor. Bundan iki gün öncede Erzincan-Erzurum demiryolunda Yollarüstü mevkisinde bombalı saldırı olayı yaşandı. Burada demiryollarımızı meskun mahaller dışında korunmasında ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları gidermek için ekipleri artırmaya karar verdik. Yolda devriyeler daha sıklaştırılacak. Ancak daha sonraki aşamada, uydudan koordinatlı kontroller yapacağız. Bunun için bir proje başlattık ve bu projenin çalışmasına devam ediliyor" açıklamasında bulundu.
.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 02:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?