4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Başkan Buruk oğlunu evlendirdi

Erzincan'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, oğlu Muhammet Beşir Buyruk'u evlendirdi. 

Erzincan Düğün Sarayı'nda bu akşam gerçekleştirilen düğün törenine, Gümüşhane'deki programının ardından eşi Semiha Yıldırım'la birlikte karayoluyla Erzincan'a geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da 'nikah şahidi olarak' katıldı. 

Akşam saat 20.00'de başlayan düğün töreninde damat Muhammet Beşir Buyruk'un nikah şahitliğini Vali Ali Güngör, gelin İlknur Kadızade'nin nikah şahitliğini ise Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı düğünde, genç çiftin nikahının kıyılmasıyla birlikte muhteşem bir havai fişek gösterisi sunuldu. Dakikalarca süren havai fişek gösterisini, bütün davetliler gibi Bakan Yıldırım ve eşi de ilgiyle izledi. Havai fişek gösterisinin ardından nikah memuru Erdoğan Altınel, genç çiftin evlilik cüzdanını damadın babası Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'a verdi. Başkan Buyruk da evlilik cüzdanını Bakan Yıldırım'a vererek damat ya da gelinden hangisini takdir ederse ona vermesini istedi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım, cüzdanı kime vermesi gerektiğini davetlilere sordu. Davetliler arasında mutabakat olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, tecrübelerine göre evlilik cüzdanını geline vermesinin daha doğru olacağını söyledi. Bakan Yıldırım, "33 yıl önce böyle bir cüzdan da bize verdiler. Bana sorsanız, ben bunu 30 gün arasam nerede olduğunu bulup çıkaramam. Ama hanıma sorsanız, 3 dakikada bulur getirir. Onun için buna en güzel şekilde bakacak, sahip olacak gelin hanıma bu cüzdanı teslim ediyorum. Allah mutlu ve bahtiyar etsin" diye konuştu. 

Bakan Yıldırım ve Vali Ali Güngör, evlilik cüzdanının arka sayfasını imzaladıktan sonra geline verdi. Buyruk çiftini tebrik eden Bakan Yıldırım ve eşinin, evlenen çifte iki adet bilezik hediye ettiği öğrenildi. Düğünde hemşehrilerinden büyük ilgi gören Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, fotoğraf çektirmek için yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilendi. Düğün töreninin ardından istirahata çekilen Bakan Yıldırım, geceyi Erzincan'da geçirdikten sonra Pazartesi sabahı havayoluyla Ankara'ya dönecek. 

Bu arada, düğün törenindeki havai fişek gösterileri sırasında bir evin bahçesindeki kuru otların yandığı belirtildi. Akşemsettin Mahallesi 656. Sokak'ta Mustafa Akdağ'a ait 43 numaralı evin bahçesindeki kuru otlar, yere düşen havai fişeklerin ateşiyle tutuştu. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine yangın yerine gelen Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını söndürdü. Olay sırasında camide olduğunu ifade eden ev sahibi Mustafa Akdağ ise yangının büyütülecek yanı olmadığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 11:13:26
Güncelleme :17 Temmuz 2006 Pazartesi 12:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?