3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Belediye Meclisi'nde yeni kararlar

Erzincan Belediye Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantısını, bugün Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlığında gerçekleştirdi. 

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, yapılan yoklama ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında, asfalt yapımında kullanılan malzemenin temin edildiği Bahçeliköy Beldesi'ndeki taş ocağına Erzincan Belediyesi adına ruhsat alınması, belediyeye ait yemekhane ve nikah salonunun kiralama ücretlerinin belirlenmesi ve Erzincan'da belediye tarafından 5 yıl içerisinde yapılacak çalışmaların planlamasının yapıldığı "Stratejik Plan Taslağı" konuları daha detaylı olarak görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. 

Toplantıda ayrıca, Sayıştay tarafından bazı maddeleri uygun görülmeyen Erzincan Belediyesi'nin Sosyal Yardımlaşma Yönetmeliği de, Sayıştay tarafından düzenlenen yeni şekliyle görüşülmek üzere bütçe komisyonuna sevk edildi. Meclis Toplantısı'nda, Erzincan Belediyesi'nin üyesi bulunduğu Ergan Dağı Turizm Birliği için üye seçimi de yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un önerisi üzerine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adına Ali Ekber Kartaş ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına Yusuf Özarslan'ın asil üye, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Hasan Bingöl'ün de yedek üye olarak birlik yönetiminde yer almasına meclis üyelerinin oylarıyla karar verildi. İmar plan tadilatlarının harita üzerinde görüşülerek karar bağlandığı belediye meclis toplantısında son olarak 'Erzincan Halihazır Haritası'nın İller Bankası aracılığıyla ücretsiz olarak yaptırılması için Belediye Başkan Mehmet Buyruk'a meclis üyeleri tarafından yetki verildi. 

Erzincan Belediyesi'nin Temmuz ayı ikinci toplantısının 12 Temmuz Çarşamba günü yapılacağı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 03:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?