4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çalışmalar 2008 de bitecek

Aras Eelektrik A.Ş. Erzincan İl Müdürü Mustafa Taşdemir, enerji nakil hatlarının 2008 yılında tamamen yeraltına alınmış olacağını açıkladı.
İl Müdürü Mustafa Taşdemir, 2003 yılında uygulanmasına başlanılan proje çalışmalarının Erzincan merkez, ilçeler, belde ve köylerde de devam ettiğini söyledi. Taşdemir, "Yer üstü şebekesiyle yer altı şebekesi arasında büyük farklılıklar vardır. Yer altı şebekesinin sayılamayacak kadar faydası var. Güvenliği olan birçok artıları var olan bir şebeke sistemidir. Biz de bu artıları gözönüne alarak 2003 yılından itibaren Erzincan genelinde yer üstü elektrik şebekesinin yer altına alınması konusuna ağırlık verdik. Yenimahalle, Kazımkarabekir, Aslanlı, İnönü, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinde sürdürülen çalışmalarda yüzde 80 oranında bir gerçekleşme sağlandı. 2006 yılında da Taksim, Hocabey, İzzet Paşa ve Gülabibey mahallelerinin ihalesi yapılarak çalışmalara başlanıldı" dedi.
Amaçlarının 2008 yılında Erzincan elektrik şebekesini tamamen yer altına almak olduğunu hatırlatan Taşdemir, "Bu proje için 18 milyon YTL bir ödenek ayrılmış olup, 2006 yılı için 10 milyon YTL harcama yapılacak. İl merkezinin yanı sıra 8 ilçe, 26 beldede yer altı şebeke çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Kemaliye ve Refahiye ilçelerinde geçtiğimiz yıl başlanılan çalışmalar bu yıl tamamlanacak. Diğer ilçelerimizde ise kısmı olarak ileriki yıllarda bitirilecek. Köy şebekelerinde ise merkezde 14, Çayırlı'da 8, Kemah'ta 10, Kemaliye'de 10, Otlukbeli'nde 6, Üzümlü'de 6 ve Refahiye'ye bağlı 2 köy olmak üzere toplam 56 köyde şebeke bakım ve onarım çalışmaları yapılacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 22:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?