3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Çayırlı yeni içme suyuna kavuştu

Çayırlı İlçesi'nde yaşanan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla Köydes Projesi kapsamında ilçe kaymakamlığı ve belediye işbirliğiyle başlatılan çalışmalar tamamlandı. 

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Morpet Dağı'nda tespit edilen yeni su kaynaklarının bulunduğu arazinin engebeli oluşu ve bölgede iklim şartlarının elverişsizliğine rağmen projenin gerçekleştirdiğini belirten Belediye Başkan Fevzi Kılıç, " Bu sorunun çözümüyle ilgili olarak bir yıldan beri sürdürdüğümüz etüt ve proje çalışmalarımızı geçtiğimiz Ekim ayında tamamladık. Bu çalışmalarımıza hazırlık amacıyla yaz sezonunda da 25 kilometrelik eskiyen su şebekesinin tamamını yenileyerek daha kullanışlı bir hale getirdik. Konunun aciliyeti göz önünde bulundurularak 3 bin metre rakımda yaşanan kış şartlarına rağmen tamamı belediyemiz imkanlarıyla teknik ekip, işcilik ve iş makineleriyle 15 kilometrelik servis yolu yapılarak yeni su kaynaklarına ulaştık. Bölgede yapılan yol ve kanal açma çalışmalarında günlük 500-700 litre omak üzere 35 günlük çalışma sürecinde iş makileri için toplam 21 bin litre akaryakıt harcanmıştır. 5 kilometre toplama hattı ile 5 kilometrede yeni isale hattıyla mevcut içme suyu şebekesine 10 litre saniye su ilave edilerek içme suyumuzu 20 litre saniyeye çıkardık. Bu durum şehir içme suyu şebekesini yüzde 80 oranında arttırdı." dedi. 

Yeni içme suyu projesinin maliyetinin 1 milyon YTL olarak hesaplandığını, ancak belediyenin kendi imkanlarını kullanmak suretiyle bu çalışmayı yaklaşık 150 bin YTL'ye mal ettiklerini vurgulayan Başkan Kılıç," Yeni içme suyu cazibeli olduğundan elektriğe ihtiyaç duyulamadan direkt olarak toplama deposundan ilçe merkezine su verildiğinden elektrik tüketimi de buna paralel olarak en aza indirilmiş olacağından belediyemizin aylık 3 bin YTL enerji tasarrufu olacak. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede yapılan çalışmalarda iş makinelerimizin yanısıra belediyemiz personelide özverili bir çalışma sergiledi. Şimdiki hedefimiz İller Bankası'yla yapılan protokol doğrultusunda Aralık ayı içerisinde 2 yeni içme suyu kuyusu açılacak. Bu projeninde tamamlanmasıyla Çayırlı'nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Çalışmalarımızda bizlere destek veren Kaymakamımız Abdullah Akdaş'a teşekkür ederiz." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 11:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?