4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çayırlı'da av meraklılarına kurs

Çayırlı İlçesi'nde Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Çayırlı Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle avcı adaylarına eğitim kursu açıldı. 

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, yaptığı açıklamada, avlanma bölgesine sahip olan Çayırlı'da hem vatandaşları bilgilendirmek, hem de avcılık konusunda onları eğitmek, av ve yaban hayatını sevdirerek korumak, avlanma esas ve usüllerini öğretmek maksadıyla bu kursun düzenlendiğini söyledi. 

29 Ekim İlköğretim Okulu'nda açılan kursun hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri 8'er saat olmak üzere toplam 32 saat süreceğini vurgulayan Kaymakam Akdaş," 40 kursiyerin devam ettiği kursta İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tarkan Uygur, Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Mühendisi Fuat Güler, Çayırlı Devlet Hastahanesi Doktoru Ali Akkaya ve İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mutlu Tekbıyık tarafından kursiyerlere ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması, avcılıkla ilgili mevzuat, av hayvanları, silah kullanma tekniği, avcılığın tarihi ve avcılık ahlakıyla ilgili eğitim veriliyor. 4 hafta sürecek eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere avcı eğitim belgesi verilecek." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 11:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?