4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çayırlı'da kene ile mücadele çalışmaları

Çayırlı İlçesi'nde Tarım Müdürlüğü'nce Kırım Kango Kanamalı Ateşli (KKKA) hastalığıyla mücadele kapsamında, büyükbaş hayvanlar ile barınakları ilaçlama çalışması başlatıldı. 

Çalışmalar konusunda bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, KKKA hastalığının son zamanlarda ülke hayvancılığında önemli risk oluşturduğuna dikkat çekti. Çayırlı sınırları içerisinde bugüne kadar bu hastalıkla ilgili herhangi bir vakaya rastlanmadığını ifade eden Türkmen, buna rağmen ilçe genelinde tüm hayvanlar ve hayvan barınaklarını kapsayan ilaçlama faaliyetlerine başladıklarını vurguladı. Türkmen, "Burada amacımız hastalığın en önemli etkeni olan keneyi hayvanlardan ve hayvan barınaklarından uzak tutmaktır. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün koordinesinde diğer kamu kuruluşlarından da sağlanan yardımla oluşturulan 2 ekiple, köylerimizde ilaçlama faaliyetlerine başladık. 15 günlük bir süre içerisinde bu çalışmamızı tamamlanmayı planlıyoruz. İlaçlama faaliyetleri tamamen ücretsizdir" dedi. 

Sürdürülen çalışmalar kapsamında 12 bin büyükbaş hayvan ile bin 500 hayvan barınağının ilaçlanacağını vurgulayan Türkmen, "Bu konuda vatandaşlarımızdan tek isteğimiz duyarlılık göstererek çalışmalarda bizlere yardımcı olmalarıdır. İlaçlama çalışmalarıyla büyükbaş hayvanlarda sistematik kene mücadelesi yapılırken, hayvan barınaklarının da ilaçlanması sağlanıyor. Doğal dengede bozulmalara neden olabileceğinden açık alanlarda ilaçlamayla kene mücadelesi yapılmamaktadır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 13:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?