4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

CHP'den TOKİ ile ilgili soru önergesi

TOKİCumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Erzincan'da TOKİ tarafından yapımlarına devam edilen çalışmalar hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlar ile ilgili soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, sorularının Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünün 99. maddeleri uyarınca Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediğini söyledi. 

Tınastepe'nin meclise sunduğu soru önergesinde şu sorular yer alıyor: 

Deprem Bölgesi olması nedeniyle sağlam ve kalıcı konut ihtiyacı olan Erzincan ilimize yapılan ve yapılması düşünülen toplam konut sayısı ne kadardır?

Erzincan’da TOKİ tarafından yapılan konutların hak sahiplerine dağıtımı ne şekilde yapılmaktadır?

Bu konutların dağıtım sürecinde yapılan araştırmalar neticesinde konutların bir kısmının hak sahiplerine dağıtılmadığı gözlenmiştir. Erzincan’da hak sahiplerine dağıtılmayan konut sayısı ne kadardır, bu konutlar kimlere verilecektir? 

Konutların gerçek hak sahiplerine tahsisinin yapılıp yapılmadığı denetleniyor mu ve bu konuda soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? 

Konutların yapımını üstlenen firmaların konutları zamanında teslim etmemelerine karşılık bir cezai müeyyide uygulanıyor mu? 

Hak sahiplerinin gecikmeden doğan mağduriyetini giderme konusunda her hangi bir çalışmanız var mı?”

Yasin Öz-Kenthaber/Erzincan
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 18:30:04
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 10:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner inci IP: 85.103.218.xxx Tarih : 24.10.2006 16:57:16
marhaba öncelikle bu soruların cevabı verildimi onu ögrenmek istetiyorum.daha sonra konutların teslim tarihi belli oldumu birde teslim almadan önce para yatırılması gerekiyormuş bu paranın miktari ve nereye yatırıldıgını ve istanbuldan nasıl yatıracagımı söylerseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar diliyorum.ALLAHA EMANET