3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Çiftçiye tohum desteği

Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Tarım İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile sağlanan sertifikalı buğday ve arpa tohumlukları talepte bulunan çiftçilere dağıtıldı. 

Çiftciye yapılan tohum desteğiyle ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, yapılan bu desteklemelerle Erzincan'da sertifikalı tohumluk kullanımının her geçen gün arttığını söyledi. 

Erzincan'da gerek Tarım İl Müdürlüğü'nün çalışmaları, gerekse Erzincan İl Özel İdaresi'nin tarıma verdiği destekler sayesinde çiftçilerin sertifikalı tohuma daha kolay ve daha ucuz bir şekilde ulaşabildiğini kaydeden Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, sertifikalı tohum kullanım oranının her geçen gün artmasının, elde edilen ürünlerde kalite ve verimin de artmasını sağdağını açıkladı. 

Abdulbaki Şahin, "Bu yıl da Özel İdare'den sağladığımız destekle merkez ve ilçelerimizde 100 ton Bezostiya buğday tohumluğu, 25 ton Gerek-79 çeşit buğday tohumluğunu ve 40 ton arpa tohumluğunun dağıtımını gerçekleştirdik. Bizim buradaki amacımız hem çiftçilerimize girdi temininde ucuzluk ve kolaylık sağlamak hem de Erzincan genelinde tarımsal verimlilik ve kaliteyi artırmaktır." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?