4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Çocuklar unutulmayacak

Erzincan'ın Ulalar Beldesi'nde Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in garajına 13 Mayıs günü konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 çocuğun ismi, beldede yapılacak bir parka verilecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulalar Belde Belediye Başkanı Ercan Koçer, "Bütün Türkiye'yi üzüntüye boğan olaydan sonra teröre mağduru çocuklarımızın anısını yaşatmak için beldemize yapacağımız bir parka onların ismini vereceğiz" dedi. Ülkenin geleceği olan çocukların terör mağduru olmasının vicdanları sızlattığını dile getiren Başkan Koçer, "Hiçbir düşünce ve ideoloji terörle hedefine ulaşamaz. Umarız bundan sonra bu tür kötü olaylar yaşanmaz" diye konuştu. 

Olayda 6 yaşındaki oğlu Ümit Türkmen'i kaybeden Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen de, henüz oyun çağındayken hayatını kaybeden 4 çocuğun anısını yaşatmak için girişimde bulunan Belediye Başkanı Ercan Koçer'e teşekkür ettiklerini belirtti.
13 Mayıs 2006 tarihinde saat 11.45 sıralarında Erzincan Ulalar Beldesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in garaj olarak kullandığı baraka içerisinde 4 çocuğun oyun oynadığı esnada daha önceden yerleştirilen bombanın patlaması neticesinde Cem Celep (11) ve Mert Celep (6) olay yerinde, Orhan Oğuz (12) ise Erzurum'a götürülürken yolda hayatını kaybetmişti. Ağır yaralanan Umut Türkmen (6) de Erzurum Aziziye Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetmişti.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 14:44:41
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 14:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?