3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Çöp tespit timi iş başında

Erzincan'da yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çöp poşeti uygulamasında, belirlenen saatlerin dışında çöp bırakılmasının bir türlü önüne geçemeyen Erzincan Belediyesi yetkilileri, çareyi özel ekipler kurmakta buldu. 

Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü personelinden 15 kişilik özel bir kontrol ekibi kuran Erzincan Belediyesi, belirlenen saatlerin dışında sokağa çöp bırakan vatandaşları tespit etmeye çalışıyor. Zabıta görevlileri, yasak saatler içerisinde çöpünü bırakırken yakalanan vatandaşlara ceza yazarken, Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri de sahibi bilinmeyen çöp poşetlerini karıştırarak çöpün sahibine ulaşabilecekleri delil arıyorlar. Erzincan'a yeni geldiğini ve uygulamadan haberdar olmadığını ifade eden bazı vatandaşlara ise zabıta ekipleri tarafından tutanak tutuluyor ve tekrarı halinde kendilerine ceza yazılacağı belirtiliyor. Belediye ekiplerini farkeden bazı vatandaşlar ise ellerindeki çöpü atmadan yoluna devam ediyor. 

'Poşette çöp' uygulamasının 2 yıl önce başladığını ifade eden Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli şef Yaşar Uçar, vatandaşların büyük bir kısmının uygulamada belirtilen saatlere uyduğunu ancak bazılarının ısrarla çöplerini sabah saatlerinde bıraktıklarını belirterek, "Çöp alma saatlerinin dışında atılan çöpleri, kediler, köpekler parçalıyor, rüzgar dağıtıyor. Çeşitli defalar vatandaşlarımızı uyarmamıza rağmen yine uymayanlar var. Onun için de özel bir ekip oluşturduk. Her gün mahalle mahalle, sokak sokak gezip, çöpün yoğunlukta olarak çıktığı yerleri bekliyoruz. Buralara çöp atanlara zabıtalar tarafından ceza yazılıyor. Kimseyi affetmiyoruz. Vatandaşlarımızın bu kurala uymalarını istiyoruz. Biz de zor durumda kalıyoruz." diye konuştu. 

Bazı yerlerde atılan çöpleri kimsenin kabul etmediğini belirten Yaşar Uçar, "Biz de bu çöpleri açarak çöpü atanların kimliğiyle ilgili bir delil bulmaya çalışıyoruz. Çöplerin içinde elektrik faturası, su makbuzları gibi belgeler olabiliyor. Bu şekilde tespit etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, çöplerini akşam 19.00'dan sonra çıkarmalarıdır." dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?