4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

Cumhuriyetin 83. kuruluş yıldönümü Erzincan'da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Vali Güngör yaptığı konuşma da sözde soykırıma destek veren aydınları eleştirdi.
 
Erzincan'da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ordu Caddesi'nde bir tören yapıldı. Vali Ali Güngör, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törene Erzincan Milletvekilleri Talip Kaban ve Tevhit Karakaya'nın yanı sıra askeri ve mülki idare görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende konuşan Erzincan Valisi Ali Güngör, son dönemlerde gündemde olan Ermeni meselesine değinerek, sözde soykırıma destek veren aydınları eleştirdi. Vali Güngör; "Bazı ülkelerde tarihi gerçeklere ve bir belgeleye dayanmadan Türklerin Ermenilere sözde soykırım yaptığı iddia edilmektedir. Ermenilerin Doğu Anadolu'da ve onların destekleyicisi Fransızların Güneydoğu Anadolu'da, Ermenilerin yakın zamanda Azerbaycan Karadağ'da yaptıkları katliam ve zulümler görmezlikten gelinmektedir. Ne yazık ki, yurt içinde de bu iddiaları destekleyenler bulunmaktadır. Yurt içinde bu görüşte olanlara Fransa eski Cumhurbaşkanı Mitterand'ın şu sözlerini hatırlatmak gerekir, 'Aydınlar ilk önce kendi ülkelerini sevmeli, ülkesine yönelik her türlü iftiraya ve yanlış bilgiye karşı çıkmalıdır. Yanlışlara karşı çıkmak üzere ülkeyi ve devleti reddetmek arasında ki çizgiyi iyi belirlemelidir.' demiştir. Bizim aydınlarımızı da önce ülkelerini ve milletlerini sevmeye davet ediyorum" dedi.
 
Vali Güngör'ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak resmi geçit töreni yapıldı. Askeri helikopterlerin ve savaş uçaklarının geçişi ise törenlere katılanlara ayrı bir coşku yaşattı. Cumhuriyetin kazanılması ile günümüze kadar gelinen noktaların anlatıldığı gösterinin ardından, Ordu Caddesi'nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreni sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 17:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?