4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Dev Türk Bayrağı göndere çekildi

Tercan İlçesi'ne bağlı Mercan Beldesi'nde, Kaymakamlık tarafından yaptırılan 54 metrekare boyutundaki Türk bayrağı göndere çekildi.
 
Mercan Beldesi'ne 1 kilometre uzaklıktaki Akyurt Köyü sınırları içerisinde Rüzgarlı Tepe'ye Tercan Kaymakamlığı-Mercan Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan 6x9 metre ebadında, yaklaşık 2.5 ton ağırlığında ve 36 metre yüksekliğindeki Türk bayrağı göndere çekildi. Bayrak direğinin dikileceği alan, Mercan Belediye personelinin çalışmasıyla 100 torba çimentoyla 20 pikap kum malzemesi kullanılarak 1 haftada hazır hale getirildi. Bayrağın göndere çekilişi sebebiyle düzenlenen törende konuşan Tercan Kaymakamı İlhami Aktaş, "Bu milletin bir mensubu olarak son zamanlarda yaşanan terör olaylarını, Türk bayrağına karşı yapılan çirkin saldırıları protesto etmek ve bayrak sevgisini dile getirerek, gelecek kuşaklara aktarmak için bu projeyi gerçekleştirmeyi uygun bulduk" dedi. 

Kaymakam Aktaş, "Bayrak bir milletin varlığının timsal, tarihinin hatırasıdır. Onun kıymeti temsil ettiği milletin kıymetiyle ölçülür. Vatan ve bayrak Türk milletinin vazgeçemeyeceği unsurdur. Türk milleti, asırlardır bayrağı ve vatanı için yaşamıştır. Millet olarak değer verdiği bu 2 mukaddes değerlerden vazgeçmesi mümkün değildir. Türk bayrağını taşıyanlar ecelin kurşunuyla vurulup düşebilir, yorulup saf dışı kalabilir. Ama arkadan gelen nesiller onu kavrayıp dalgalandırmaya devam edecektir. Şahıslar yaşar ve ölür. Nesiller gelir, geçer. Türk milleti ve onun vazgeçilmez sembolü olan ay yıldızlı bayrağı kıyamete kadar yaşayacaktır. Unutmayalım ki, bayrağı olmayan topraklar vatan sayılmaz. Millet olarak bugün en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik şuuru içerisinde birbirimize kenetlenmenin günüdür" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?