3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

E-80 karayolu trafiğe kapandı

Erzincan-Erzurum E-80 Karayolu'nda meydana gelen heyelan sebebiyle gece saat 23.00'ten itibaren ulaşıma kapandı. 

Erzincan-Erzurum Karayolu'nun 60'ıncı kilometresindeki Sansa Deresi mevkiinde meydana gelen heyelanda, dağdan kopan tonlarca toprak ve dev kaya parçaları, saat 23.30'dan itibaren karayolları ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. 

Erzincan ve Tercan'dan heyelan bölgesine giden karayollarına ait iş makineleri, sabah saatlerine kadar bölgede temizleme çalışmalarını sürdürdü. Yolun ulaşıma kapanması sebebiyle Erzincan ve Tercan istikametinde uzun araç konvoyları oluştu. 

Erzincan şehiriçi ve Bölge Trafik Merkez İstasyon Amirliği'ne bağlı trafik ekipleri, her iki istikamete gidecek olan araçları otobüs terminalinde ve kontrol noktalarında yol ulaşıma açılıncaya kadar bekletti. Karayolundaki heyelanın temizlenmesi için çalışmalar sürüyor.

OTOBÜS SON ANDA KURTULDU 

Bu arada Kars'tan Ankara'ya gitmekte olan Kemal Çebi yönetimindeki 34 RZ 4143 plakalı Doğu Kars firmasına ait yolcu otobüsünün bölgeden geçeceği sırada meydana gelen heyelanda facianın eşiğinden döndüğü öğrenildi. 

Şoförün, heyelan bölgesine gireceği sırada toz bulutunu farkedip otobüsü durdurarak geriye doğru gitmesi üzerine, içerisinde 44 yolcu bulunan otobüs, heyelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu. 

Otobüs şoförü Kemal Çebi, "Toz bulutunu uzaktan sis gibi gördüğünü belirterek, "Yolun üzerindeki taş ve kayaları farkedince geri kaçmaya başladık". Epey bir taş ve kaya parçası yola düştü. Biz sis sanmıştık, halbuki yola heyelan gelmiş" şeklinde ifade verdi. Otobüs yolcuları da şoförün dikkati sayesinde ölümden döndüklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 09:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan katar IP: 85.104.62.xxx Tarih : 15.11.2008 00:12:44

ALLAH KORUMUS TUM YOLCULARI VE OTOBÜS PERSONELINI DOĞU KARS TURİZMİN TECRUBELİ ŞÖFÖRLERINI BURDAN KUTLUYORUM