3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Ergan kış turizminin yeni yıldızı olacak

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli kış turizmi projelerinden biri olan Ergan Dağı Kış Turizmi Projesi'yle ilgili somut gelişmeler yaşandığı belirtildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan'a kış turizmi açısından büyük farklılık kazandıracak olan söz konusu projeyle ilgili çalışmaların Erzincan Turizm, Doğa Sporları ve Çevre Birliği Başkanlığı tarafından aksatılmadan yürütüldüğünü söyledi. 

Geçtiğimiz hafta Ankara'daki temasları sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm ve Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde görüşmelerde bulunduğunu dile getiren Başkan Buyruk, projenin harita işlemleri için daha önce gönderilen 200 Bin YTL'ye ilave olarak bölgenin imar planlarının yapımı için de toplam 460 Bin YTL daha gönderildiğini ifade etti. 

Ergan Dağı'nın fotoğrometrik harita işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, kısa süre sonra başlayacak imar plan çalışmalarının da birkaç içinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Buyruk, "Bu çalışmaların bitirilmesiyle mekanik tesislerin yapımının ve yatırımcılarımızın önü açılacak. Yaz aylarında mekanik tesislerin yapımına başlamayı hedefliyoruz. Eğer işler planlandığı gibi yürürse 2007-2008 sezonunda Ergan'da kayak yapacağız. Proje tam manasıyla 2-3 yıl içerisinde hayata geçmiş ve bölgenin 'Doğa Sporları Merkezi' olma özelliğinin keşfedilmesi adına büyük bir adım atılmış olacak." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 12:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?