4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Erzincan İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem toplantısında konuşan Vali Ali Güngör, "1'e konuşulup, bine mal edilen işler canımıza tak etti. Çeşitli bahaneler bulunup işler uzatılıyor. Yatırımlar, projelerin aslına sadık kalınarak yürütülmelidir" dedi. 

Özel İdare Müdürlüğü İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Güngör'ün yanısıra Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, kaymakamlar, merkez, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Daimi Encümen ve İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Erzincan'daki kamu kuruluşlarının il ve bölge müdürlüğü temsilcileri ile Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) bir uzman katıldı. Toplantıda, bağlı oldukları kamu kuruluşlarının Erzincan'daki yatırımlarıyla ilgili bilgi veren yetkililer, yatırım ve çalışmalarla ilgili kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Erzincan'da çeşitli sektörlerde toplam 278 milyon 953 bin 661 YTL tutarında 178 projenin devam ettiğinin belirtildiği toplantıda, en fazla projenin 35 projeyle eğitim alanında, en az projenin ise 1 projeyle sağlık alanında sürdürüldüğü ifade edildi. Erzincan'da haberleşme alanında ise hiçbir proje bulunmuyor. Erzincan'da proje maliyetleri açısından 157 milyon 506 bin YTL ile ulaştırma sektörü başı çekerken, eğitim alanında sürdürülen 35 projenin toplam bedelinin 13 milyon 147 bin YTL olduğu kaydedildi. 

Toplantıda karayolları yatırımlarının görüşüldüğü sırada kısa bir konuşma yapan Vali Ali Güngör, yatırımcı kurum ve kuruluşların hesaplarını iyi yapmaları gerektiğini söyledi. Vali Güngör, "1'e konuşulup, bine mal edilen işler canımıza tak etti. Çeşitli bahaneler bulunup işler uzatılıyor. Yatırımlar projelerin aslına sadık kalınarak yürütülmelidir" diyerek kurum yetkililerini ve müteahhitleri uyardı. 

Bu arada klima veya benzeri bir soğutma cihazının bulunmadığı salonda, başta Vali Ali Güngör olmak üzere toplantıya katılanların tamamına yakını ceketini çıkararak sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 09:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?