4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan MR merkezine kavuştu

Erzincan Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Manyetik Rezonans (MR) Görüntüleme Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Merkezin hizmete girmesi sebebiyle Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen açılış törenine, Vali Ali Göngör, AK Parti Erzincan milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban ile kurum müdürleri ve davetliler katıldı. 

Törende ilk konuşmayı yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Koray Bingöl, hastanede ayda yaklaşık 40 bin kişiye hizmet verdiklerini belirterek, 2006 yılında toplam 475 bin 168 hastaya muayene ve tedavi hizmeti verildiğini söyledi. Hastaneye kurulan MR Görüntüleme Merkezi'nin 4 Aralık 2006 tarihinden itibaren hastalara hizmet sunmaya başladığını kaydeden Başhekim Koray Bingöl, merkezde günde ortalama 10-15 arasında değişen sayıda hastaya MR çekimi yapıldığını belirterek, "MR cihazıyla ilgili toplumda yanlış kanı oluştu. Her başı ağrıyana veya her sırtı ağrıyana MR istenecek diye bir şey söz konusu değil." dedi. 

AK Parti milletvekilleri Tevhit Karakaya ile Talip Kaban'ın da birer konuşma yaptığı açılış törende, merkezin açılış kurdelesini milletvekilleriyle birlikte kesen Vali Ali Güngör de kısa bir konuşma yaptı. 

MR çekimi için hastaların başka illere gitmesinin iş gücü açısından da ciddi kayıplara neden olduğunu kaydeden Vali Güngör, çalışanların 'Devlet Memuru' zihniyetiyle görev yapmaması gerektiğini belirterek, "Burada, işi 3 gün, 5 gün sonraya atarak, hastamızın teşhis ve tedavisini geciktirmesinler. Sağlık hizmeti fedakarlık gerektiren bir hizmettir. Doğrudan insana yapılan bir hizmettir. Vatandaşlarımızı sevke ve başka çarelere başvurmak zorunda bırakmasınlar." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 13:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa şahin IP: 85.104.239.xxx Tarih : 30.12.2006 21:40:36
emegi gecenler teşekkür ederim