3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Erzincan Üniversitesi 2006-2007..

Erzincan Üniversitesi, 2006-2007 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı. 

Erzincan Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda saat 10.30'da düzenlenen açılış törenine, Vali Ali Güngör, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, AK Parti milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban, Belediye Başkan Vekili Rafet Akpınar ile bazı fakülte binalarının yapımını üstlenen hayırsever işadamı Hacı Ali Akın, kamu kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan töreninin açılış konuşmasını, Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sezen Atik yaptı. Erzincan Üniversitesi'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Atik, "Bizler çağı yakalamış bir Türkiye hedefi doğrultusunda Atatürk devrimlerinin açtığı yolda emin adımlarla yürüyerek Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı yapacak bireyler olmanın kararlılığı içindeyiz" şeklinde konuştu. 

Daha sonra bir konuşma yapan Prof. Dr. Sütbeyaz, üniversitenin Erzincan'a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Sütbeyaz, konuşmasında ülkeyi anarşi ortamına sürüklemek isteyen bölücü terör eylemlerini kınadığını da ifade ederek, "Çok iyi bilinmelidir ki, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin üniter yapısı, Türk ulusunun milli onuru her şeyin üzerindedir. Ay-yıldızlı Türk bayrağı altında birlik ve beraberliğimiz, barış ve huzur ortamı içerisinde ilelebet devam edecektir" dedi. 

Vali Ali Güngör ise, eğitim ve öğretimin amacının insanın kendisi ve toplumu için değer üretecek düzeye getirmek, geçmiş ve gelecek arasında köprü kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Törende daha sonra, AK Parti milletvekilleri Tehvit Karakaya ve Talip Kaban, hayırsever işadamı Hacı Ali Akın da konuşma yaptı. Yeni ders yılının açılış programı, müzik dinletisiyle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 17:44:38
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 13:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?