4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'da "kene" tedbiri

Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, kenelerin sebep olduğu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı'na karşı Erzincan'da da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. 

Söz konusu hastalıkla ilgili ortaya çıkabilecek vakalara müdahale etmek için gerekli personel ve ekipmana sahip olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, hastalıkla ilgili vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Kenelerden insana geçen hastalığın, insanda yüksek ateş, kas ağrıları ve sonrasında da kanama gibi belirtiler şeklinde görüldüğünü anlatan İl Sağlık Müdürü Turan, zamanında tedavi edilmeyen vakaların ölümle sonuçlanabileceğini dile getirdi. Hastalığın ağırlıklı olarak Tokat ve Çorum illerinde görüldüğünü ancak Erzincan'ın da içinde bulunduğu Kelkit Vadisi'nde ortaya çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu kaydeden Dr. Turan şunları söyledi: 

"Erzincan'da geçen yıl ve bu yıl bu hastalığın belirtilerine rastlanmadı. Ancak zaman zaman hastanelerimize müracaat edenler oluyor. Bunların da büyük bir bölümünü seyahat eden vatandaşlarımız oluşturuyor. Şimdiye kadar Erzincan kaynaklı herhangi bir vakamız olmadı. Gerek KKKA hastalığı, gerekse yaz olması dolayısıyla su ve besinlerle bulaşan hastalıklarla ilgili hem sağlık personeli eğitimlerimiz hem de fiziki tedbirlerimiz devam ediyor. Tüm doktorlarımıza gerekli eğitim verilerek, bu hastalığa karşı alınacak tedbirler anlatıldı. Çalışmalarımız hastanelerimizde ve sağlık ocaklarımızda sürdürülüyor. Bu konuda personel ve araç eksiğimiz yok. Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarımız bu konularda deneyimli kişiler. Vatandaşlarımızın da bu hastalık karşısında duyarlı olması gerekiyor. Umarım şehrimizde bu hastalık baş göstermez."
.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2006 Perşembe 22:57:04
Güncelleme :22 Haziran 2006 Perşembe 23:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?