4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'da "Toprağını Tanı" projesi

Erzincan Kalkınma Vakfı (Erzincan-Vak) tarafından yürütülen "Toprağını Tanı" projesi kapsamında Üzümlü İlçesi'nde bir toplantı düzenlendi. 

Üzümlü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve ilçede tarımla uğraşan vatandaşların katıldığı toplantıda projenin amacı hakkında bilgiler verildi. 

Muzaffer Çakır'ın başkanlığını yaptığı Erzin-Vak'ın Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı'nın maddi desteğiyle yürüttüğü proje hakkında bilgi veren Projenin hazırlayıcısı ve yöneticisi Mahmut Kılıç, projedeki asıl amacın, modern yöntemler kullanarak tarımsal üretimi artırmak ve bu alanda çalışan bireylerin yaşam standartlarını yükseltme olduğunu söyledi. 

Erzincan'da, yanlış gübreleme ve hatalı sulama uygulamaları sebebiyle istenilen verimin elde edilemediğini kaydeden Mahmut Kılıç, "Bu nedenle, Erzincan Kalkınma Vakfı öncülüğünde çiftçilerimizi desteklemek amacıyla AB Hibe Programları kapsamında bir proje geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Proje kapsamında çiftçilerin bağ, bahçe ve tarlalarından alınacak olan toprak numuneleri Bahçe Kültürleri Araştırma Enstütüsü Toprak Analizi Laboratuarı'nda incelenerek sonuç çiftçilerimize bildirilecek. Bu sonuçlar neticesinde çiftçimiz toprağının özelliklerini bilecek, doğru gübreleme yöntemlerini öğrenecek böylelikle ekilecek ürünün verimliliği artacak ve modern tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olacaktır." dedi. 

Proje çerçevesinde Erzincan'da düzenlenen toplantılarda, Tarım İl Müdürlüğü ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstütüsü'nde görevli toplam 12 ziraat mühendisin çiftçilere modern tarımsal üretim tekniknikleri konularında bilgiler verileceğini dile getiren Mahmut Kılıç, toplam 76 bin Euro bedelli projenin yüzde10'unu Erzin-Vak ve Ziraat Odası, yüzde 90'ını ise AB Hibe Programı'nın karşıladığını belirtitti.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 13:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?