4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'ın güzel doğası belgesel oldu

Erzincan Dağcılık ve Kayakcılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanlığınca Erzincan'ın doğal güzelliklerini anlatan belgesel hazırlandı. 

EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal yaptığı açıklamada, Erzincan'ın var olan doğa güzelliklerini ön plana çıkarmak ve turizmin hizmetine sunulması açısından faydalı olabileceğine inandıkları için böyle bir belgeseli hazırlamayı uygun bulduklarını belirtti. 

Başkan Yılmaz Ünal: " Doğa sporları Erzincan'ın çehresini tepeden tırnağa değiştirecektir. İlin doğası, doğal güzellikleri, coğrafi konumu, romanlara ve filmlere konu olan Fırat ırmağı, yazın bile zirveleri karlı Munzur Dağları eşi ve benzeri olmayan birer hazinedir. Bu hazineyi yıllar önce farketmiş olan bizlere büyük bir görev düşmektedir. Bu belgesel 1994 yılında başlanılarak bugüne kadar süren meşakkatli bir çalışma sonucunda Erzincan'ın doğal güzelliklerinin tanıtımının yapıldığı bir doğal belgeseldir. Şimdiye kadar yapılan belgesellerde yalnızca il merkezi belgelenmekteydi. Oysa hazırlanan bu belgesel doğal güzelliklere sahip olan Erzincan'ın görülmemiş yerlerinin tanıtımı hedef alınmıştır." dedi. 

Söz konusu belgeselin yaklaşık 12 yıl süren bir çalışma sürecinde geniş kapsamlı bir şekilde hazırlandığını vurgulayan Yılmaz Ünal," Esence Yedigöller, Tekçam yaylası Aygır Gölü, Üzümlü Çamlık Damlataş Mağarası ve Üçler Gediği, dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak nitelendirilen 8 kilometre uzunluğundaki dik kıyı yüksekliği ve diklikleri ile dünyadaki benzerlerine göre muhteşem bir görünüm arz eden Kemaliye Gümüşçeşme Kanyonu, dört mevsimde yeşil örtüyle kaplı Refahiye Dumanlı Ormanları ve yaylası, Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da gözde ve uluslar arası düzeyde bir kayak merkezinin bulunacağı Ergan Dağı, Munzur Dağı Akbaba zirvesi, Çağlayan girlevikte donmuş şelaleye buzul tırmanışı, maden suları, Kemaliye Kadı Gölü, Otlukbeli Acı Göl, Kemah Soğuk Sular ve Beytahtı gibi alanlar hedeflendi. Bu belgesel Türkiye'nin doğa sporları merkezi olma iddiasında hızla gelişen ERzincan turizmine yerel anlamda görsel ve yazılı basının yanısıra kamu kurum ve kuruluşları tarafından da desteklendiği takdirde çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?