3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Erzincanlı gazilerin maaş sıkıntısı

Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş, 230 YTL şeref aylığı adı altında aldıkları bir parayla geçinmeye çalıştıklarını söyledi. 

Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Dernek Başkanı Taş, Erzincan'da derneğe bağlı 127 üyelerinin bulunduğunu, bunlardan 20'sinin Kore, 70'inin Kıbrıs, 10'unun Güneydoğu ve geri kalan 27'sinin de gazi eşi olduğunu belirtti. Taş, "Derneğin kira, elektrik, su, telefon ve yakacak gibi sıkıntıları had safhaya ulaştı. İmkansızlıklar nedeniyle hizmet veremez duruma geldik. Bu gidişle derneğin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağız. Üyelerimiz içerisinde dul eşler, yetim çocuklar bulunmaktadır. Özellikle de çocukların eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz. Bunda da yetersiz kalmaktayız. Tek çıkar yol ise bu çocukların burs ve giderlerinin karşılanması için hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaç var. Erzincanlı iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız, bu konuda öncülük edebilir. 

Gazilerimiz aldıkları ve adı şeref aylığı olan 230 YTL'lik parayla ev kirasını mı versin, çocuk mu okutsun yoksa geçimlerini mi sağlasın?" dedi. 

Derneğin kurucularından 77 yaşındaki Alaaddin Tuncay da yetkililere sitem ederek, kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını ileri sürdü. Tuncay, "Bu topraklar için nice insanımız şehit düştü. Biz onların anısını yaşatmak için gayret sarf ediyoruz. Bize sahip çıkılsın. Yetkililerden bunu istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 12:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?